Informatii: studiu european despre discriminarea persoanelor LGBT

Informatii: studiu european despre discriminarea persoanelor LGBT tudork tudork

17 Mai 2013, 13:34
1630 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Astazi este Ziua Internationala Impotriva Homofobiei.

Printre multe evenimente si activitati in toata lumea, astazi, la Haga, are loc o conferinta la nivel inalt a Uniunii Europene, dedicata acestui subiect. Agentia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii va prezenta la conferinta primul studiu comparativ facut in Uniunea Europeana (si Croatia) pe tema discriminarii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale si transgender. Poate va amintiti chestionarul la care ati raspuns si multi dintre voi.

Iata cateva din concluziile preliminare ale studiului:

-       Aproape 1 din 2 persoane LGBT au simtit ca au fost discriminate sau hartuite in ultimul an

-       Lesbienele (55%), tinerii intre 18 si 24 de ani (57%) si persoanele LGBT cu venituri mici (52%) sufera cel mai mult de discriminare.

-       1 din 4 respondenti au fost atacati sau amenintati cu violenta din cauza identitatii sau orientarii lor sexuale. In randul persoanelor transgender, procentul este de 33%.

-       Doar 1 din 10 respondenti au raportat autoritatilor incidente de discriminare; doar 1 din 5 au raportat incidente de violenta sau hartuire. Practic, pentru fiecare eveniment declarat la politie, s-au mai intamplat alte 4 evenimente neraportate.

-       32% dintre respondenti au fost discriminati in domeniul locuintelor, educatiei, la accesarea serviciilor de sanatate, sau la cumpararea de produse si servicii.

-       20% au fost discriminati la locul de munca sau in timp ce isi cautau un serviciu, din cauza orientarii lor sexuale sau a identitatii lor de gen. Acest lucru este, de fapt, ilegal in statele membre ale Uniunii Europene.

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.