In Piata Roosevelt moartea miroase a portocale

In Piata Roosevelt moartea miroase a portocale Andrei Andrei

27 Noiembrie 2009, 13:53
2203 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Piata Roosevelt e un loc urat si stramb. O lume marginala, unde vietuiesc travestiti si prostituate, traficanti de droguri si slujbasi marunti. Fiecare cu pisicile ( a se citi dramele ) lui, aruncate-n ochii multimii sau ascunse sub tacere. E multa suferinta aici, dar si multa culoare, sordidul si umorul se impletesc firesc, moartea miroase a portocale, a matasuri vechi colectionate de preacinstita Aurora, baiat ( pardon, fata ) buna, a lacrimi uscate, rahat de mata, medicamente si lame de cutit.

Intr-un asemenea spatiu pasesti vazand spectacolul cu Piata Roosevelt, de Dea Lohar, in regia lui Radu Afrim. Aici ai de toate: bordeluri si crasme, croitorii si fabrici de arme, dealeri de praf alb care dorm in copaci. Mobil ca viata insasi, construit din povesti ce se intretaie, coexista, se ivesc sub reflector cand le vine randul, darn u intotdeauna pe rand, intr-un décor suprarealist, de-o picturalitate atat de intense incat te rupi cu greu imaginilor cand socante si smulse din vis, cand grotesti, cand sexy, nuanta cabaret. Radu Afrim stie ce face. Piata Roosevelt e vie, nimic nu treneaza, suprizele ies sit e musca precum serpii de lemn din cutioarele vandute pe vremuri la balci. Ion Rizea e o Aurora convingatoare, Andrea Tokai e…Concha cu totul, Irene Flamann ( doamna Mirador ) iti ia ochii si sufletul in monologul portocalei, Marius Lupoian ( Mundo ) intra firesc in pielea foarte tanarului Mundo, a carui sfarsit tragic te atinge in plin. Ai cand si de ce sa cazi pe ganduri, sa razi, sa plangi, sa te bucuri, sa te-nfiori, sa dansezi, sa canti. Fiindca Piata Roosevelt e viata insasi, iar noua premiera a Nationalului timisorean exact asta are: viata.

® Radu Afrim . TNTimisoaraArticol preluat de aici

Urmatoarea reprezentatie a piesei are loc pe Sambata, 28.11.09 la Teatrul National Timisoara.


;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.