Iașul a creat cea mai mare fundă umană

Iașul a creat cea mai mare fundă umană

14 Decembrie 2009, 16:13
1511 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Iaşul a creat cea mai mare fundă umană din lume

- Aproape 5.000 de oameni au format pe esplanada Palatului Culturii cea mai mare fundă umană din lume // Prin amploarea sa, evenimentul a fost inclus în Guinness World Records

Ieri, Iaşul a intrat în Guinness World Records după ce aproape 5.000 de oameni şi‑au unit mîinile pe esplanada Palatului Culturii pentru a forma cea mai mare fundă umană din lume. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Alături de Voi România, în parteneriat cu reprezentanţa UNICEF în România, Primăria, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi alţi 140 de parteneri din Iaşi şi din ţară. Participanţii au ţinut să îşi arate astfel solidaritatea cu persoanele infectate cu HIV/SIDA. Mesajul lor, "Deschide‑ţi inima, sînt la fel ca tine", încearcă să atragă din nou atenţia asupra discriminării la care sînt supuşi în continuare cei seropozitivi. Organizatorii au tras un semnal de alarmă asupra faptului că mii de bolnavii sînt în pericol să nu îşi mai poată continua tratamentul din cauza problemelor financiare prin care trece sistemul sanitar.

În România, din 1985 şi pînă acum, s‑au înregistrat peste 15.000 de persoane infectate cu HIV. În viaţă mai sînt doar aproape 10.000, din care mai bine de jumătate sînt copii şi tineri. La finalul acţiunii, cei aproape 5.000 de oameni au ţinut două minute de reculegere, condiţie de altfel impusă pentru ca acţiunea să intre în Cartea Recordurilor. După acest moment, mii de baloane roşii au fost lansate spre cer şi peste 4.000 de lumînări au fost aprinse în jurul quilt-urilor comemorative.

Precedentul record fusese stabilit de Germania, cu o fundă umană formată din 3.200 de persoane. "Este al patrulea an în care, printr‑un eveniment de mare amploare, vrem să atragem şi mai mult atenţia comunităţii asupra problematicii HIV/SIDA, asupra faptului că solidaritatea este extrem de importantă pentru persoanele cu HIV. Efortul tuturor a fost răsplătit, iar acest eveniment a intrat în Guinness World Records. Mulţumim celor care au participat la acest eveniment de amploare mondială şi sperăm ca toţi să aveţi o inimă deschisă", ne-a spus doamna Angela Achiţei, preşedintele executiv al ADV România.

(Autor: Cristina Mihăilă // Sursa: Evenimentul.ro)


(foto preluata de pe www.adevarul.ro)

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.