Guvernul provinciei Quebec desfasoara campanii anti-homofobie si transfobie

Guvernul provinciei Quebec desfasoara campanii anti-homofobie si transfobie tudork tudork

11 Martie 2013, 10:45
2340 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Guvernul provinciei Quebec a lansat o campanie de publicitate pentru cresterea acceptarii persoanelor LGBT. Campania se desfasoara pe TV, radio si internet si arata scene de fiecare zi ale unor persoane, dar de abia la final privitorul isi da seama ca e vorba de orientare sexuala.

De exemplu, unul din clipuri arata un barbat care ii trimite un SMS cuiva in timp ce il asteapta la aeroport. Apoi un barbat si o femeie ies in acelasi timp pe usa de la sosiri, dar, in final, femeia trece mai departe si cei doi barbati se saruta de bun-gasit. La final, spectatorul este intrebat daca finalul clipului ii schimba impresia pe care o avea la inceputul clipului, cu 20 de secunde inainte.

Aceste clipuri fac parte dintr-o campanie anti-homofobie in valoare de 7,1 milioane dolari canadieni, pe o perioada de 5 ani, platiti de guvernul local.

Campania are si un website, in care vizitatorul este provocat cu delicatete sa se intrebe pe sine insusi cat de tolerant este. Puteti vizita site-ul aici: http://fighthomophobia.gouv.qc.ca

Studiile realizate inainte de inceperea executiei campaniei arata ca oamenii din Quebec se considera in general toleranti, dar procentajul scade cand e vorba de gesturi vizibile, de exemplu doi barbati care se saruta pe strada. Asta inseamna ca oamenii nu sunt neaparat asa de deschisi precum le place sa creada. 90% din respondenti au spus ca sunt deschisi in ceea ce priveste diversitatea sexuala, 78% au spus ca nu au probleme cu persoane gay sau lesbiene, dar doar 45% au spus asta despre persoanele transgender, si 40% au spus ca nu se simt confortabil cand vad doi barbati care se saruta in public. 

Material tradus si adaptat de pe www.cba.ca

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.