Grecia: identitatea de gen protejata de acum fata de infractiuni motivate de ura

Grecia: identitatea de gen protejata de acum fata de infractiuni motivate de ura tudork tudork

11 Martie 2013, 13:07
2142 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Pentru prima oara, identitatea de gen apare in sistemul legal al Greciei, iar persoanele transgender vor primi protectie fata de infractiunile motivate de ura.

Modificarea la articolul 68 din Codul Penal al Greciei include acum identitatea de gen si a fost aprobata de Ministerul Justitiei. Proaspata versiune a legii suna cam asa: “Exercitarea unui act, motivat de ura nationalista, rasista sau religioasa, sau de ura cauzata de o orientare sexuala sau identitate de gen diferita, impotriva unei victime, este considerata circumstanta agravanta si sentinta nu poate fi cu suspendare.”

Grupul de Suport pentru Persoane Transgender din Grecia a declarat ca modificarea reprezinta o prima victorie pentru comunitatea trans, fiind si prima oara cand conceptul de identitate de gen apare in vreo lege a Greciei. 

;
 

Apreciaza

Comentarii

  • 15 Martie 2013, 11:11 foarte bineeeeeeeeeeeeeeee
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.