Filmul Stonewall scoate femei transgender și travestiți din rolurile principale

Filmul Stonewall scoate femei transgender și travestiți din rolurile principale dragut27 dragut27

6 August 2015, 13:25
4059 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Dacă întrebi oamenii care fac parte din mișcarea LBGT+ despre Stonewall cu siguranță ar fi auzit de acesta. Câțiva își vor aduce aminte de imagini din acea perioadă, dar cei mai mulți vor fi conștienți de răscoalele istorice de la Stonewall, al cărui nume este și al organizației.

            Răscoalele de la Stonewall au fost o serie de proteste violente ale comunității LGBT față de poliție, în New York în 1969. Mulți ar spune că Răscoalele de la Stonewall ar fi fost evenimentul care au dus la mișcarea LGBT+ în America și fundația a tuturor drepturilor moderne LGBT+.

            Răscoalele de la Stonewall au devenit atât de bine recunoscute drept o mișcare pentru drepturile LGBT+ încât în 2013 Președintele american Barack Obama a folosit evenimentul în aceeași propoziție cu Seneca Falls și Selma, două momente importante în istorie pentru drepturile femeilor și respectiv drepturile oamenilor de culoare.

            Din moment ce Stonewall este o mare parte din lupta LGBT+ și o bucată mare din istoria modernă, era inevitabil ca un film despre acest eveniment să fie făcut, în special când drepturile LGBT+ sunt un câmp de luptă important în societatea de azi.

            Acesta este linkul către trailerul filmului „Stonewall”, de la regizorul de la Hollywood Roland Emmerich.

            https://www.youtube.com/watch?v=7vmeZx2TPaQ

            Mulți ar fi emoționați de către acel trailer, mulți ar muri de nerăbdare să vadă acest film, dar mulți vor fi și supărați. Pentru cei care nu știu, există anumite controverse în privința versiunii lui Emmerich despre aceste evenimente istorice.

            Trailerul, care proclamă că este o „poveste adevărată”, transmite audienței că un tânăr bărbat gay și cisgender (persoană care își identifică genul cu sexul cu care s-a născut, termen opus transgender) a fost primul care a aruncat cărămida care a pornit răscoalele. De fapt, adevăratul curs al istoriei care este bazat pe sute de mărturii și dovezi pe care Roland Emmerich se pare că a sărit peste sau pur și simplu le ignoră, răscoalele au fost pornite de un travestit de culoare și o femeie transgender.

            Din păcate, cei care ar fi vrut cu adevărat să vadă filmul ar fi vizionat o minciună. Filmul care dezvăluie cel mai important moment din istoria LGBT+ este complet ficțional. Da, răscoalele au avut într-adevăr loc, dar restul filmului nu este ceea ce pare.

            Cei doi oameni care au pornit întreaga situație și au pavat drumul către drepturile LGBT+ au fost Marsha P. Johson, un travestit negru și Silvia Rievra, o femeie transgender din Puerto Rico, nu Dann, protagonistul filmului. Cele două persoane care sunt universal recunoscute pentru pornirea răscoalelor nici măcar nu sunt în film.

            Sunt cei care cred că nu este un lucru important, că este doar Hollywood care lucrează o poveste pentru a părea mai bună, dar nu este așa. Dacă un film ca „Selma”, un film despre drepturile negrilor în America, l-ar fi pus în frunte pe Mickey Rourke în locul lui Martin Luther King Jr., ceva ar fi fost mai mult decât greșit.

            Schimbarea istoriei de acest grad este greșit, iar Hollywood și Emmerich încearcă să dea reușitele acestor două femei bărbaților albi, lucru des întâlnit în această industrie. Lăsând la o parte neacuratețea istorică, este o dovadă de lipsă de respect uitarea acestor două persoane.

            Filmul este o palmă în față pentru oamenii care au luat parte la aceste răscoale și s-au luptat pe străzi pentru dreptul de a fi tratat ca o persoană umana. Este o insultă către comunitatea LGBT+, către femei, transgender sau nu, către travestiți și persoane de culoare. Hollywood a luat o mare parte din istoria acestei comunități și a transformat-o într-o poveste pe care o pot vinde, deoarece pentru ei doar un bărbat alb poate fi eroul și salva ziua.

            Dacă există persoane care doreau să vadă acest film, este important ca mai întâi să înțelegem care sunt faptele și care nu sunt.

            Link: http://planettransgender.com/stonewall-movie-erases-black-trans-women-and-drag-queens-from-history/

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.