Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis in favoarea LGBT

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis in favoarea LGBT tudork tudork

17 Ianuarie 2013, 16:45
1441 persoane au vazut acest articol inaintea ta
2 utilizatori considera util, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Este o stire de cateva zile, dar cred ca merita sa o explicam putin. 

Acum doua zile, Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-a pronuntat impotriva a doi cetateni britanici de religie crestina care sustineau ca credinta lor le da dreptul de a discrimina impotriva persoanelor LGBT. Unul din cazuri este acela al lui Lilian Ladele, o angajata a primariei care a refuzat sa oficieze casatoria unor cupluri gay. Dupa ce a fost concediata, a intentat proces pe principiul ca a fost silita sa faca lucruri care se opun crezului ei religios.

Im ambele cazuri, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca cel mai important factor care trebuie luat in seama este setul de reguli al angajatorului, acela de a se asigura ca angajatii nu discrimineaza impotriva nimanui (desi argumentatia este mult mai complicata).

Aceasta decizie este o lovitura importanta argumentului conservatorilor ca religia unei persoane ii permite sa discrimineze impotriva unei minoritati. Da, toata lumea are dreptul la convingeri religioase proprii dar nu are dreptul sa restranga drepturile altor persoane. 

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.