Ciudad de México - legalizeaza mariajele gay

Ciudad de México - legalizeaza mariajele gay

22 Decembrie 2009, 22:56
1591 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Ciudad de México devine primul oraş din America latină care legalizează mariajele gay

22 decembrie 2009 16:45

Ciudad de México a devenit primul oraş din America latină care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, o schimbare ce va acorda cuplurilor homosexuale mai multe drepturi, inclusiv permisiunea de a adopta copii.

Actul adoptat de consiliul local cu 39-20, iar primarul de stânga Marcelo Ebrard este aşteptată semneze documentul pentru a fi pus în aplicare.

Acesta cere schimbarea definiţiei căsătoriei în codul civil al oraşului. Mariajul este descris acum ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Noua definiţie va face referire la libera uniune a două persoane.

Schimbarea va permite cuplurilor de acelaşi sex să adopte copii, să aplice pentru împrumuturi bancare în comun, să moştenească averile şi poliţele de asigurare ale soţilor.

Doar şapte state permit mariajele gay : Canada, Spania, Africa de Sud, Suedia, Norvegia, Olanda şi Belgia. Statele americane care permit căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt Iowa, Massachusetts, Vermont, Connecticut şi New Hampshire.

Capitala Argentinei a fost primul oraş din America latină care a legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex în 2002. Alte patru oraşe argentiniene şi oraşul Mexic au făcut acelaşi lucru ulterior, ca şi unele state mexicane şi braziliene.

Uruguay a legalizat uniunile civile la nivel naţional.Sursa: Antena3.ro
;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.