Cele mai vizitate destinaţii gay din lume

dragut27 dragut27

5 Ianuarie 2010, 13:11
2449 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Canalul de televiziune Logo, parte a grupului MTV, a lansat anul acesta o campanie pentru identificarea, cu ajutorul comunităţii gay internaţionale, a celor mai gay-friendly destinaţii turistice. Site-ul asociat campaniei, Trip Out Gay Travel, este platforma care monitorizează feedbackul vizitatorilor, iar topul destinaţiilor turistice gay va fi cunoscut la începutul lunii noiembrie.

La categoria turism sezonier şi de citybreak au fost propuse numeroase destinaţii, iar topul este o suită surprinzătoare de oraşe: Bogota (Columbia) sau Mumbai (India) sunt doar două recomandări care te pot scoate din rutina oraşelor gay-friendly foarte cunoscute, cum sunt Amsterdam, Londra sau Barcelona. Acestea se regăsesc totuşi la categoria 'cel mai bun eveniment anual' cu paradele gay sau cu petrecerile-circuit, dar şi la 'cea mai bună destinaţie globală'.

Cele mai populare baruri gay din lume sunt cotate The Abbey (Los Angeles) şi Exit (Amsterdam), iar lanţurile de hotel cu cele mai bune recenzii sunt Ace şi Four Seasons.
Operatorii de turism cei mai bine văzuţi sunt Alyson Adventures, Atlantis Events (care organizează croaziere gay), dar şi Undersea Expeditions (care organizează excursii şi expediţii de scuba diving pentru nişa gay)..

În ceea ce priveşte distribuţia locaţiilor pe mapamond, America de Nord conduce net cu 40 de oraşe gay-friendly, fiind urmată de Europa ale cărei 35 destinaţii turistice sunt concentrate în nordul şi vestul continentului. Praga, Budapesta şi Mykonos sunt puţinele excepţii de la regulă, întrucât Spania, Olanda, Belgia sau Marea Britanie completează lista cu un număr impresionant de oraşe. Australia, în ciuda distanţei pentru călătorii nord-americani sau europeni, se laudă cu peste 10 destinaţii gay-friendly, fiind des citată de turiştii africani sau asiatici, pentru care Europa rămâne în mare parte un tabu din cauza frecventelor incidente rasiste.

Deşi rezultatele campaniei sunt în mare parte clare sau cel puţin previzibile în momentul de faţă, este important de remarcat faptul că harta turismului gay se modifică de la an la an. Una din cauze poate fi faptul că turiştii gay sunt dispuşi să cheltuiască mai mult cu 30% decât turiştii heterosexuali pentru divertisment şi vacanţe, aşa cum arată un recent studiu al Turespaña, operatorul naţional de turism spaniol.

Sursa: http://www.tabu.ro/articol_6152/cele_mai__vizitate_destinatii_gay_din_lume.html
;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.