Asociatia ACCEPT pledeaza la Curtea de Justitie a UE

Asociatia ACCEPT pledeaza la Curtea de Justitie a UE tudork tudork

23 Ianuarie 2013, 09:55
1494 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Puteti citi aici informatia, preluata cuvant cu cuvant de pe site-ul www.accept-romania.ro 

Asociatia ACCEPT, prima organizatie de drepturile omului din Romania care pledeaza in fata  Curtii Justitie a Uniunii Europene cu sediul la Luxemburg (CJUE), a fost invitata sa isi expuna  miercuri, 23 ianuarie , punctul de vedere pentru clarificarea legislatiei romanesti anti-discriminare din perspectiva Directivei 78/2000 privind egalitatea de tratament la incadrarea in munca si relatiile de munca.

Aceasta clarificare este necesara in contextul declaratiilor facute de George Becali in 2010, cand acesta a afirmat ca “Nici daca se desfiinteaza Steaua nu iau un homosexual in echipa.” La acel moment, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, sesizat de ACCEPT, a constatat discriminarea sub forma hartuirii si a incalcarii dreptului la demnitate si l-a sanctionat cu avertisment pe domnul Becali. In acelasi timp insa, CNCD a apreciat ca nu a fost vorba de o situatie care sa implice Clubul Steaua ca potential angajator sau care sa aiba impact asupra relatiilor de munca. CNCD nu a identificat legatura dintre domnul Becali si Clubul Steaua in ciuda notorietatii pe care George Becali o are ca patron al Clubului Steaua si a faptului ca nu a existat nici o delimitare a Clubului de declaratiile facute public de patronul sau. Decizia CNCD a fost una ingrijoratoare cu atat mai mult cu cat chiar studiile realizate de Consiliu dovedesc faptul ca homosexualii sunt grupul vulnerabil cel mai expus discriminarii in Romania.

ACCEPT, considerand ca faptele de discriminare sesizate tin de domeniul muncii si ca sanctiunea cu avertisment nu este una adecvata, a contestat hotararea CNCD. Pe parcursul procedurilor, ACCEPT a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa solicite clarificari de la Curtea Europeana de Justitie in legatura cu felul in care ar trebui interpretate standardele UE in domeniul discriminarii pe criteriul orientarii sexuale in domeniul muncii.

Pentru detalii, accesati linkul articolului:  http://accept-romania.ro/stiri/primul-caz-romanesc-de-discriminare-pe-criteriul-orientarii-sexuale-analizat-de-cjue/

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.