18 tari sustin GayFest București 2012

18 tari sustin GayFest București 2012 rare_ rare_

27 Iunie 2012, 22:03
1620 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, 2 utilizatori si-au spus parerea!

;
 

Au mai ramas doar cateva zile si vom asista sau chiar participa la cel mai mare eveniment din cadrul GayFest-ului 2012. Anul acesta se anunta mult mai multa lume ca anul trecut mai ales ca suntem sustinuti de Loredana si ambasadele a 18 tari. Daca mesajul Loredanei, toata lumea il stie, mai jos am pus textul scrisorii deschise semnate de ambasade. 

București, 30 iunie 2012  - Cu ocazia GayFest Bucureşti 2012, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea minorităților sexuale (LGBT – lesbian, gay, bisexual, transgender) din România. Susţinem dreptul acestora de a manifesta în mod paşnic şi legal; devenit deja o tradiție,  Marșul Diversității este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atenția asupra problemelor specifice cu care se confruntă.

Drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi statul de drept alcătuiesc fundația pe care se sprijină țările democratice. Legislația internațională în domeniul drepturilor omului pornește de la premisa că toţi indivizii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi, așa cum prevede Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obligă guvernele să-și protejeze cetăţenii împotriva violenţei și discriminării şi să se asigure că toți se bucură de șanse egale.

Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBT, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor. 

* Declarația de mai sus este semnată de Ambasadele Austriei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Spaniei, Suediei,  Marii Britanii, SUA, Bulgariei, Israelului, Croaţiei, Australiei, şi Elveţiei.

Reprezentantii ambasadelor vor veni la parada pentru a ne sustine. Prezenta lor este foarte importanta dar daca noi, gay, bi, lesbi etc. nu vom fi acolo, mesajul se pierde. 

Va asteptam pe toti!

;
 

Apreciaza

Comentarii

  • Anonim Anonim 4 Iulie 2012, 21:08 Ambasada Bulgariei chiar a semnat acea declaratie?
  • Duderomanian Duderomanian 30 Iunie 2012, 16:34 asa, avem nevoie de sprijin ftt tare:)
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.