Este important sa vorbesti cu prietenii tai despre aceste lucruri


26 Martie 2012, 10:41

5 utilizatori apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Sta in puterea ta sa schimbi lucrurile. Vorbeste cu prietenii tai despre subiectele importante si ajuta-i sa inteleaga ca este important sa aiba grija de ei si de sanatatea lor. Asa putem fi o comunitate mai unita si mai responsabila!

Mai jos sunt cateva mesaje din care poti sa alegi cate unul sa il trimiti cate unui prieten de-al tau aici pe TotalG, printr-un SMS, pe Romeo, pe messenger sau pe Facebook.

Salut! Stiai ca 1 din 20 barbati gay/bi din Romania sunt infectati cu HIV? Gindeste-te la asta data viitoare cind esti tentat sa faci sex fara prezervativ. Nu poti sti niciodata cu adevarat cine este infectat si cine nu. Ai grija de tine, sanatatea ta este valoroasa! Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Singurul mod prin care putem fi acceptati de cei din jur este sa fim uniti si sa ne sprijinim unii pe altii. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Depinde doar de tine sa folosesti prezervativ data viitoare cind faci sex. Trebuie doar sa iei decizia asta acum si iti va fi mai usor. In felul asta poti evita teama ca e posibil sa te fi infectat. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Nu vom putea fi acceptati de ceilalti inainte sa invatam sa ne acceptam pe noi insine. Nu conteaza ca suntem inalti, scunzi, grasi, slabi, frumosi, urati, ca facem travesti sau nu, ca suntem infectati cu HIV sau nu, ca avem bani sau nu, ca suntem tineri sau nu. Cata vreme societatea ne pune la colt, ne pune la colt pe toti impreuna. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Daca ai cunoscut un tip si ti se pare acum ca e alesul vietii tale si ca veti fi impreuna toata viata, e ok. Dar nu renuntati la prezervativ asa de repede! Mai poti gasi alti baieti, dar daca te infectezi cu HIV, asta nu se mai poate repara niciodata. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Nu face sex anal fara prezervativ! Te poti infecta cu HIV mult, mult mai usor decit ai putea cistiga la loto. Ai grija de tine ca sa putem fi cu toti sanatosi si sa ne bucuram de viata! Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Chiar daca te pregatesti sa faci sex cu un tip care arata super, oricine ar putea fi infectat cu HIV, chiar si el, si chiar fara sa stie. Infectia cu HIV nu are simptome si nu se vede cu ochiul liber. Nu uita ca e foarte bine sa iti faci un test HIV cind ai ocazia. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

A fi infectat cu HIV nu este sfirsitul lumii. Poti avea o viata implinita si plina de bucurii. Totul e sa depistezi infectia la timp. E foarte important sa ne facem analize HIV ca sa stim cum stam. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT. Daca stii pe cineva infectat cu HIV, nu il ocoli. Infectia nu se ia decit daca faceti sex neprotejat sau prin contact direct intre singele lui si singele tau. Intre noi sunt persoane seropozitive carora le este frica sa recunoasca asta pentru ca pot fi respinsi, dar ei sint prietenii nostri oricum. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Daca ai o relatie si faci sex neprotejat cu altii, nu mai e vorba doar de tine, ci si de prietenul tau. Nu te infecta si nu il infecta nici pe el. Fiecare din voi este o persoana prea valoroasa ca sa merite sa va imbolnaviti. Faceti sex protejat. Si neaparat sa va testati ca sa stiti cum stati. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Uneori ne lasam dusi de valul placerii si uitam de prezervativ. Dar regretele pot fi mult mai mari dupa. E posibil sa ai senzatii putin mai puternice fara prezervativ, dar riscurile si consecintele sint mult mai grave. Si ca stii cum stai, trebuie neaparat sa iti faci un test HIV. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Fi tu cel mai curajos si spune-i tipului cu care esti in pat ca vrei sa folositi prezervativ. Sunt doar citeva cuvinte. Daca vrei sa folosesti prezervativ, atunci poti sa o faci. Nu o sa te simti niciodata teama ca ai putea fi infectat. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Te-ai indragostit lulea si vreti sa renuntati la prezervativ? E foarte posibil sa te indragostesti si mai tare de altcineva cu alta ocazie. De asta e bine sa te pastrezi sanatos pentru alte ocazii. E foarte important sa iti faci un test HIV ca sa ramii sanatos in orice situatie. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.

Cit de tare poti sa ai incredere in cineva incit sa iti pui viata in miinile lui? De cite ori ne punem viata in miinile celor cu care facem sex neprotejat? Si crezi ca merita? Si, inainte de toate, trebuie sa iti faci un test HIV. E foarte important pentru tine sa stii cum stai cu sanatatea. Mesaj preluat de la Eu sunt! Tu?, un program pentru solidaritate si responsabilitate in comunitatea LGBT.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.