Datele problemei: Persoana activa infectata cu gonoree intretine un act sexual oral cu o persoana pasiva (mai ...

Sfatul Medicului
2 Februarie 2011, 12:29
1678 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Datele problemei: Persoana activa infectata cu gonoree intretine un act sexual oral cu o persoana pasiva (mai pe romaneste spus, cineva ii face un sex oral neprotejat unui individ infectat cu gonoree). Peste vreo luna, personajul infectat isi descopera infectia, o trateaza si-si anunta partenerul. Ce analize trebuie sa faca al doilea personaj pentru a verifica daca a contactat si el infectia? Este suficienta vizita la urolog si analiza secretiilor uretrale? sau trebuie facuta si o analiza de sange sau o analiza a bacteriilor prezente in gat?  


Salut!

Gonoreea poate fi in gat. E bine sa faca un exsudat faringean. Gonoreea se depisteaza din zona infectata prin cultura bacteriei. Deci daca infectarea s-a produs la nivelul gurii sau faringelui secretiile ureterale nu vor arata bacteria.Rezultatele din sange pot arata ca infectia e in corp sau pot arata chiar prezenta bacteriei daca aceasta a diseminat in circulatia sangvina prin hemocultura.
Dupa sex oral si contaminare poate sa apara stomatita (inflamatia mucoasei din gura), faringita, ba chiar si chestiuni mai grave: endocardita (inflamatia la nivelul inimii) sau chiar meningita si septicemie daca a trecut bacteria in sange.
Ceea ce recomand persoanei respective este tratamentul indiferent daca se evidentiata bacteria. Controlul ar trebui facut la un medic de la Spitalul de Infectioase sau la un cabinet de boli dermato-venerice. Tratamentul e f simplu: penicilina.
Neaparat sa mearga persoana respectiva la medic, chiar la medicul de familie.

Multa sanatate si nu uita sa folosesti prezervativul chiar si in cazul sexului oral!

TotalDoc
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.