Buna ziua, as dori sa cer si eu o parere in legatura cu ceva care, aparent, n-ar ...

Sfatul Medicului
11 Februarie 2010, 15:17
1201 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Buna ziua, as dori sa cer si eu o parere in legatura cu ceva care, aparent, n-ar trebui sa ridice probleme majore. Sunt gay, am 23 de ani si locuiesc in Bucuresti, si treaba sta in felul urmator: acum doua saptamani am avut un raport sexual cu un baiat si vreau sa stiu care sunt riscurile: mai exact, el mi-a facut mie sex oral, dar fara finalizare; de asemenea, am mai practicat un tip de sex pe care, sincer, nu stiu cum sa-l definesc (ca sa ma exprim in termeni mai familiari, am sa traduc prin limbi in fund - eu , de data aceasta, rol de pasiv). Nu stiu despre el daca este genul de persoana care are un stil de viata bazat pe multe partide de sex (protejate sau nu), insa stiu ca un minim risc tot exista, dat fiind ca nu am folosit prezervativul. De aceea as dori sa va intreb ce imi recomandxati sa fac, inclusiv parerea personala vis-a-vis de posibilitatea contactarii vreunui virus (in special HIV, de care ma tem cel mai mult). Multumesc anticipat!  Salut!

Ma bucur de faptul ca esti preocupat de sanatatea ta. Asta e o veste buna. Pentru a fi sigur ca nu contactezi boli venerice ar trebui sa folosesti prezervativul de fiecare data.


Legat de situatia care mi-ai prezentat-o, exista o serie de boli care se pot transmite si mai ales cele care se transmit prin contactul direct cu pielea. Acestea ar fi herpes, scabie si chiar sifilis(daca ai intrat in contact cu o leziune sifilitica). Hivul nu se transmite prin piele ci prin schimb de lichide corporale, adica sange, sperma. Daca nu a existat ejaculare in cazul despre care mi-ai povestit, atunci riscul de a fi contactat HIV e minim. Oricum, e bine de stiut ca si inainte de ejaculare se poate secreta niste lichid seminal sau chiar sperma care poate fi purtator de HIV.


Ca sa vezi daca ai contactat vreo boala , fii atent la semnele care iti apar pe piele: fie bubite rosii, fie vreo leziune mai adancita, fie vreun neg.

In rest, asigura igiena corespunzatoare si fii mai precaut data viitoare!
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.