buna ziua, am o problema si nu stiu ce as putea face, defapt cel mai bine ar ...

Sfatul Medicului
11 Iunie 2010, 21:14
1099 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
buna ziua, am o problema si nu stiu ce as putea face, defapt cel mai bine ar fi sa ma duc la un medic dar imi cam este frica, de cateva luni cand am scaun apar si urme de sange nu stiu carui fapt, acestea apar si dispar am crezut k din cauza alimentelor mancate dar desi incerc sa am o dieta cat mai ok acum de o saptamana au inceput sa reapara, dak va rog frumos sa imi spuneti cam ce ar putea fi si dak e cazul sa ma alarmez va multumesc!  


Salut!

Este cazul sa te alarmezi!
Sange in scaun e unul din semnele de alarma pentru cancer.
Depinde cum e sangele din scaun. Daca e rosu si proaspat atunci leziunea e pe colon. Poate fi o tumora care e lezata de scaun si atunci sangereaza. Poate fi un polip benign care sangereaza. De asemenea, poate fi vorba de hemoroizi care sangereara destul de usor. 
Mai sunt unele boli inflamatorii care pot sangera cum ar fi rectocolita ulcero-hemoragica.
Daca sangele din scaun este negru, inchis la culoare, atunci poate fi sange digerat care provine de la un ulcer gastric.
Imediat sa mergi la un medic gastro-enterolog sau la un chirurg pentru a elucida cauza.
Poti merge si la UPU daca nu cunosti pe nimeni. E important sa se efectueze o colonoscopie adica sa se uite medicul cu un tub cu o camera video la capat la mucoasa colonului.

Sange in scaun poate avea o cauza absolut banala sau foarte grava.
Cel mai bine e sa afli despre ce e vorba.

Multa sanatate!

Total Doc
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.