As vrea sa stiu daca sunt riscuri in cazul vaccinarii impotriva cancerului de col uterin.   ...

Sfatul Medicului
8 Ianuarie 2010, 20:27
1248 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Orice vaccin poate sa aiba efecte secundare si presupune riscuri. De asemenea, orice tratament medicamentos sau chirurgical (chiar si simpla aspirina poate duce la moarte) implica riscuri. Dar produsele introduse pe piata sunt testate si sunt sigure intr-o mult mai mare masura decat aparitia complicatiilor. ...


Orice vaccin poate sa aiba efecte secundare si presupune riscuri. De asemenea, orice tratament medicamentos sau chirurgical (chiar si simpla aspirina poate duce la moarte) implica riscuri. Dar produsele introduse pe piata sunt testate si sunt sigure intr-o mult mai mare masura decat aparitia complicatiilor. Vaccinul poate fi daunator celor care au o boala cronica sau o boala care le scade imunitatea foarte mult. La persoane sanatoase si tinere riscul e mult mai mic.
E adevarat ca nu exista studii cu efectele pe termen indelungat ale vaccinului, adica daca se va intampla ceva dupa 20 de ani de la vaccinare, daca mai este eficient sau se dezvolta alte efecte secundare.  Tu trebuie sa hotarasti pentru tine. Sa pui in balanta beneficiul si riscul. Beneficiul vaccinului impotriva cancerului de col uterin e urias. Cancerul de col uterin e provocat de un virus HPV , iar vaccinul ofera imunitate ca acest virus sa fie ucis imediat ce intri in contact cu el. Cancerul de col uterin are riscuri mult mai mari si ucide daca nu e depistat la timp. Trebuie retinut ca HPV nu e singura etiologie a cancerului de col uterin si ca exista multe tulpini ale virusului. Vaccinul ofera protectie impotriva celor mai frecvente tulpini cauzatoare de cancer. Te poti informa despre vaccin si efectele secundare la medicul ginecolog sau oncolog sau epidemiolog sau la directia de sanatate publica.
Trebuie insa atentie pentru ca vaccinul nu se poate face decat pana la varsta de 26 de ani si la fetele care nu si-au inceput viata sexuala. Daca nu te incadrezi in aceasta categorie, te poti proteja de virus folosind de fiecare data prezervativul si avand o viata sexuala "ordonata" (adica nu multi parteneri, controale periodice la medicul ginecolog, testare periodica pt cancer de col uterin: Testul Babes Papanicolau). 
E dificil sa iei o decizie legata de sanatatea ta si de multe ori ne dorim ca altcineva sa aiba aceasta responsabilitate. Dar lucrurile nu merg asa. Nu poti lasa pe altcineva sa aleaga in locul tau. Informeaza-te si decide-te! Sanatatea ta e in mainile tale si ai la dispozitie toate mijloacele necesare: medici, vaccinuri, medicamente, prezervative, etc.
TotalDoc
 
 
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.