As vrea sa stiu, daca exista vreo problema daca mi`am inceput viata sexuala, ca si homosexual, la ...

Sfatul Medicului
1 Martie 2010, 19:15
1118 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Un utilizator considera util, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Salut! Nu inteleg despre ce modificari imi vorbesti. Probabil ca te referi la pubertate. In cazul acesta modificarile sunt normale. Legat de faptul ca ti-ai inceput viata sexuala la 14 indiferent cu cine , mi se pare a fi o problema ...Salut!


Nu inteleg despre ce modificari imi vorbesti. Probabil ca te referi la pubertate. In cazul acesta modificarile sunt normale.

Legat de faptul ca ti-ai inceput viata sexuala la 14 indiferent cu cine , mi se pare a fi o problema pentru ca esti minor. Si ceea ce s-a intamplat, adica actul sexual, este considerat abuz, mai ales daca partenerul are mai mult de 18 ani. Tu esti tanar, inca nu ai personalitatea formata si nici nu esti la varsta ta suficient de dezvoltat emotional pentru a consimti la un act sexual.

Orientarea sexuala se poate simti chiar de la varsta ta de 14 ani, dar asta nu inseamna ca esti pregatit pentru sex. Te rog sa ai grija cu ce fel de oameni intri in contact si sa nu devii victima unor abuzuri, violuri sau chiar trafic de persoane. Ai incredere in parintii tai si cere-le ajutorul de fiecare data.

Legat de sex, aminteste-ti daca te-ai protejat cu prezervativ. Daca nu ,mergi si te testeaza pentru bolile cu transmitere sexuala : HIV, Hepatite, Sifilis, Herpes, Micoze, etc.

A incepe viata sexuala este o responsabilitate destul de mare si implica anumite riscuri. Trebuie sa fii suficient de matur pentru o asemenea decizie.

Fii atent la ce oameni iti propun relatii sexuale. Poate fi vorba de o seductie perfida care sa-ti faca rau si sa regreti mai tarziu ca nu ai fost mai prudent.

Stiu ca suna a sfat dat de parinti ce ti-am scris, dar sa stii ca oamenii rai nu sunt numai la televizor. Sunt chiar in preajma ta. Pune-te in locul parintilor tai si gandeste-te daca ai vrea ca fiul tau sa faca sex la 14 ani.

Ai grija de tine in primul rand! Spune "nu" cand nu esti pregatit.
 

Total Doc
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.