As vrea sa stiu cum pot rezolva problema ejacularii precoce? Multumesc!    

Sfatul Medicului
19 Ianuarie 2010, 22:55
1605 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Ejacularea precoce e cea mai frecventa problema intalnita in sexterapie. Asa ca e mult mai frecventa decat crezi. Cauza ei e putin clarificata. Cu toate acestea, se pare ca etiologia medicala(boli, malformatii) e foarte rara. Se pare ca ejacularea precoce este si un fenomen cultural. ...


Ejacularea precoce e cea mai frecventa problema intalnita in sexterapie. Asa ca e mult mai frecventa decat crezi. Cauza ei e putin clarificata. Cu toate acestea, se pare ca etiologia medicala(boli, malformatii) e foarte rara. Se pare ca ejacularea precoce este si un fenomen cultural. Barbatii poseda o tendinta naturala si innascuta de a ejacula rapid pentru a eficientiza fertilizarea. Cea mai frecventa cauza totusi ,ramane cea psihologica. Asta este o veste buna. Terapia psihologica are o rata de succes foarte ridicata si te poti ajuta si singur. De cele mai multe ori simpla recomandare de crestere a numarului raporturilor sexuale ar pute remedia problema.
La inceputul unei relatii apare anxietatea de performanta aproape la toata lumea, adica frica de a nu te ridica la asteptarile celuilalt sau la asteptarile tale. Dupa o rodare a relatiei, dupa ce cunosti persoana mai bine si va obisnuiti unul cu celalalt, aceasta anxietate poate disparea. De aceea una din solutii ar fi cresterea numarului de relatii sexuale.
Alta cauza ar mai fi contextul primelor raporturi sexuale care au avut loc in masina sau in situatii in care cei doi ar putea sa fie surprinsi. Asta ar duce la un tipar de a reactiona la fiecare raport sexual.
O alta cauza ar putea fi lipsa de experienta la cei doi din cuplu.
Alta situatie care poate aparea este cea de "spectator al propriei sexualitati", cand te gandesti mai mult la performanta si te gandesti la ce va urma  in loc sa te concentrezi pe senzatii.
Pentru inceput, trebuie dedramatizata situatia si trebuie inteles ca e o tulburare absolut curabila. Trebuiesc discutate gandurile irationale legate de sex si sexualitate, de ex: ca sexul e un pacat, ca sexul e ceva murdar, degradant, etc. Apoi cuplul se poate concentra in prima faza pe simturi: mai intai pe mangaieri non-genitale, fara finalizarea actului. Acesta etapa ajuta la cunoasterea corpului si la apropierea de partener, de asemenea ajuta la constientizarea senzatiilor corporale.  Apoi, in a doua etapa se poate trece la mangaieri genitale. In cursul acestor etape accentul se pune pe faptul ca trebuie sa oferi placere pentru a o primi.
O etapa urmatoare ar fi reeducarea reflexului ejaculator. Exista mai multe tehnici. Una din ele este "tehnica Stop-Start" in care poti invata sa percepi cand o sa urmeze ejacularea si sa iti opresti miscarile; la fel si partenerul sa-si opreasca miscarile. Acest lucru ofera timp  si recupereaza controlul asupra reflexului ejaculator.
Oricum, nu uita ca o intalnire nu trebuie sa se finalizeze cu un raport sexual neaparat si ca mereu va fi si "o alta data".
Iti recomand sa mergi si la un psihoterapeut specializat in sexologie. Te-ar putea ajuta mult.

Nu uita: foloseste prezervativ de fiecare data!!!!!

 
 
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.