As dori sa stiu daca aveti disponibila o lista de medici de familie gay friendly.Ar fi mult ...

Sfatul Medicului
9 Februarie 2010, 13:34
1341 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
As dori sa stiu daca aveti disponibila o lista de medici de familie gay friendly.Ar fi mult mai simplu de abordat problemele medicale cu care se confrunta gay-ii.Mai ales fara intermediari carora sa le explici de ce vrei sa te duci la medic. Daca exista atunci cum putem intra in posesia ei sau cum putem fi arondati la acesti medici? Daca nu exista atunci ce medici specialisti putem consulta in diferitele probleme medicale cu care ne confruntam altele decat ITS sau psihologice?! Cate din examenele medicale , pe care ar avea nevoie gay-ii sa le faca mai des , sunt acoperite de asigurarile noastre de sanatate si cate nu?  
Buna!


In primul rand iti spun ca poti gasi chiar pe site informatii despre centre de testare din tara.  http://www.totalgay.ro/sanatate.php?page=centre_de_testare

In al doilea rand, asigurarile medicale nu fac discriminare in functie de orientarea sexuala. Deci toate examenle medicale sunt acoperite de asigurari.


In al treilea rand, nu exista o categorie de boli specifice pentru cei gay.  


In ceea ce priveste problemele psihice, consider ca nici aici nu se merita sa faci o impartire in functie de orientarea sexuala. Problemele persoanelor gay fac parte din marea familie a problemelor umane. Asa ca poti apela la orice specialist.

Fa-ti curaj si apeleaza la specialisti si nu pretinde tratament special pentru ca nu esti un "special". Esti la fel ca ceilalti la nivel de drepturi si responsabilitati si in acelasi timp diferit prin identitatea umana, culturala, emotionala, etc.

Multa sanatate!
 
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.