Un nou medicament HIV de tip „doza singura”, lansat înainte de Ziua Mondiala SIDA


29 Noiembrie 2011, 23:56

7 utilizatori apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 

Un nou medicament HIV de tip „doza singura”, lansat înainte de Ziua Mondiala SIDA


Comisia Europeană a acordat autorizaţie de introducere pe piaţă a unui nou comprimat „doza singura” pentru tratamentul infecţiei cu HIV.
 
Eviplera  este noul medicament al Gilead Sciences ce va fi utilizat în 27 de ţări ale Uniunii Europene.

Acesta va fi al doilea medicament de tip „doza singura” (single-comprimat) in tratamentul HIV si care urmează să fie autorizat în UE, ambele fiind comercializate de către Gilead.

Dr. Mark Nelson, director Serviciul pentru Direcţia HIV, Chelsea si Westminster Hospital, a declarat: "Dat fiind faptul ca persoane cu HIV au acum o mai mare expectatie de viaţă şi prin urmare, au rămas pe tratament timp mai îndelungat,  disponibilitatea unor noi optiuni terapeutice simplificate a devenit o prioritate.


"Eviplera are potentialul de a fi o importanta noua optiune in tratamentul pentru pacientii care incep tratamentul HIV, deoarece simplifică o schema eficienta de tratament HIV într-un singur comprimat pe zi."

John C. Martin, PhD, Presedinte si Chief Executive Officer, Gilead Sciences a declarat: "Gilead continuă să conducă la dezvoltarea de scheme terapeutice intr-un singur comprimat, deoarece noi şi partenerii noştri recunoastem necesitatea permanentă de a simplifica tratamentul HIV.

"Cu Eviplera, suntem incantati sa extindem opţiunile terapeutice pentru pacienţii europeni, şi acum initiem tratativele cu autorităţile naţionale pentru a ne asigura ca acest medicament este pus la dispoziţie în întreaga UE, cât mai repede posibil."

Sursa: http://www.pinknews.co.uk/2011/11/29/new-once-a-day-hiv-drug-launched-ahead-of-world-aids-day/

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.