Tratamentul antiretroviral: raltegravir în doza unică zilnică


25 Iunie 2011, 17:46

un utilizator apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 

Administrarea raltegravir (Isentress) în doză unică zilnică a dat rezultate mai slabe decât tratamentul administrat în două prize zilnice la pacienții cărora li s-a inițiat terapia pentru prima dată.

Pacienții care au primit doza unică zilnică au prezentat o probabilitate mai mică de a avea încărcătura viralăsuprimată până la nivele nedetectabile.

Raltegravir este o nouă opțiune terapeutică importantă, în special la persoanele deja multiexperimentate în terapia antiretrovirală.

Medicamentul este aprobat pentru administrarea de două ori pe zi.

Cu toate acestea, principalii săi competitori sunt terapiile administrate în doză unică zilnică iar unele cercetări sugerează că pacienții consideră administrarea în mai multe prize mai puțin convenabilă, conducând la aderență mai scăzută și implicit la șanse mai mici de supresie a încărcăturii virale.

Așadar, a fost conceput un studiu al cărui obiectiv este să verifice siguranța și eficacitatea dozei unice zilnice de raltegravir. La studiu au participat 770 de pacienți cărora li s-a inițiat terapia antriretrovirală pentru prima dată. Pacienții au fost randomizați să primească doze de raltegravir de 800mg o dată pe zi, sau de 400mg de două ori pe zi. Pacienții au primit de asemenea Truvada (FTC/tenofovir).

După un an de tratament, 83% dintre pacienții care primeau tratamentul în doză unică zilnică aveau o încărcătură virală sub 50 de copii/ml, în comparație cu 89% dintre cei care primeau tramentul în două prize pe zi.

Raltegravir în doză unică zilnică a dat rezultate slabe în special la pacienții care aveau o încărcătură virală inițială de peste 100,000 copii/ml. Numai 75% dintre aceste persoane au atins o încărcătură virală sub 50 copii/ml, în comparație cu 84% dintre cei cărora tratamentul li s-a administrat în două prize zilnice.

Pacienții cărora li s-a administrat doza unică zilnică au înregistrat niveluri scăzute de raltegravir în sânge.

Așadar, cercetătorii au concluzionat că tratamentul cu doza unică zilnică de raltegravir a fost inferior.

Sursa: senspozitiv.com

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.