SIDA ar putea fi învinsă! Americanii dezvoltă o terapie pentru anihilarea HIV


13 Iulie 2011, 17:01

5 utilizatori apreciaza, 3 utilizatori si-au spus parerea!

;
 
SIDA ar putea fi învinsă! Americanii dezvoltă o terapie pentru anihilarea virsului HIV
Foto: Mendmed.com
Un tratament revoluţionar ar putea da speranţe bolnavilor de SIDA. Medicii americani spun că dezvoltă o terapie care ar putea anihila virusul HIV, cel care declanşează boala ucigaşă. Tratamentul, deocamdată experimental, se bazează pe modificarea genetică a celulelor pacienţilor. 

Pentru Jay Johnson, viaţa s-a schimbat dramatic când medicii i-au spus că este seropozitiv. Nici el nu mai ştie prin câte spitale a fost ca să-şi caute salvarea. Disperat, s-a oferit voluntar pentru un tratament revoluţionar, dezvoltat de medicii de la Universitatea Pennsylvania. Acum, zâmbeşte.

Doctorii vor să-i dezvolte pacientului imunitatea naturală la HIV. Se folosesc de celulele bolnavului, pe care le modifică genetic.

Practic, medicii "învaţă" corpul pacientului să lupte cu teribilul virus, până acum invincibil. Iar rezultatele îi face să creadă că sunt aproape de a învinge SIDA. După 3 luni de tratament, la cinci dintre cei şase voluntari înscrişi în program s-a observat o îmbunătăţire spectaculoasă a stării de sănătate.

Sursa: Antena3.ro

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

  • Anonim Anonim 28 Decembrie 2015, 16:50 se mai stie ceva de atunci
  • Anonim Anonim 25 Iulie 2014, 12:14 aveti senzatia k va crede cineva....ce vor face producatori de medicamente retrovirale? vor da faliment?sau sigur se vor resemna :-)
  • aramisbv aramisbv 4 August 2011, 08:17 e extraordinar,ce poate face ingineria genetica!!!
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.