Savanţii au descoperit noi anticorpi capabili să lupte contra virusului HIV


18 August 2011, 23:24

7 utilizatori apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 

Savanţii au descoperit noi anticorpi capabili să lupte contra virusului HIV

A.LU | 18 Aug 2011, 20:07
Savanţii au descoperit noi anticorpi capabili să lupte contra virusului HIV
Foto: pisqa.com
Cercetătorii americani au identificat o serie de anticorpi noi, deosebit de puternici, capabili să lupte eficient împotriva virusului HIV, informează un studiu publicat de revista britanică Nature, citată de Mediafax.

Formele virusului HIV sunt variate, fiind cauzate de multiplele şi rapidele mutaţii ale sale, care permit acestui virus să scape în majoritatea cazurilor.

Un număr de 17 anticorpi identificaţi recent au fost izolaţi pornind de la eşantioane prelevate de la patru pacienţi seropozitivi care beneficiau de o puternică apărare imunitară contra virusului HIV. 

O mare parte din aceşti acestor anticorpi sunt de 10 ori mai puternici comparativ cu alţi anticorpi recent descrişi (PG9, PG16 şi VRC01). De asemenea, anumite combinaţii între aceşti anticorpi realizează un nivel favorabil de protecţie contra unui procent mare din totalul variantelor virusului HIV. 

Mai mult decât atât, cercetătorii sunt de părere că un vaccin capabil să împiedice infectarea cu virusul HIV va trebui să înveţe sistemul imunitar să producă acest gen de anticorpi puternici, înainte de expunerea la acest agent patogen.

SIDA a ucis peste 30 de milioane de persoane în lume, de la identificarea bolii, în anul 1981. Aproape 34 de milioane de persoane trăiesc în prezent fiind infectate cu virusul HIV, potrivit estimărilor ONUSIDA.

Sursa: Antena3.ro

FAIR USE NOTICE: 
The information above may contain copyrighted material which has not always been specifically authorised by the copyright owner. Such material is made available for educational purposes to advance the understanding of scientific, ethical, legal and social issues. It is believed that this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material. This material is distributed without profit via the subscription to the daily digest

 

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.