Nou vaccin descoperit împotriva SIV (versiunea animala a virusului HIV)


6 Ianuarie 2012, 20:23

6 utilizatori apreciaza, 2 utilizatori si-au spus parerea!

;
 

Nou vaccin descoperit împotriva versiunii animale a virusului HIV
Foto: mendmed.com
Cercetătorii de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases din Statele Unite au dezvoltat un vaccin care protejază aminuţele Rhesus de SIV, un virus similar cu cel care cauzează apariţia SIDA la oameni. Oamenii de ştiinţă susţin că noile descoperiri ar putea îmbunătăţi tratamentul SIDA şi ar putea fi grăbi procesul de obţinere a unui vaccin eficient împotriva HIV, relatează Voice of America.

Pornind de la rezultatele unui vaccin experimental încercat în Tailanda în 2009, cercetătorii au dezvoltat un vaccin din două etape din proteine extrase din virusul SIV (echivalentul simian al pentru HIV).

Animalelor infectate le-a fost administrată prima doză a vaccinului cu proteine SIV, iar după şase luni, le-a fost injectată o nouă doză "potenţatoare"  din aceleaşi proteine. După fiecare injectare, oamenii de ştiinţă au încercat să inoculeze primatele cu o varaiantă mai puternică de SIV.

Studiile au arătat că, în urma vaccinului, şansele de infectare a animalelor au scăzut cu până la 80 %. În cele din urmă, toate animalele au fost infectate, însă cele care au fost vaccinate au prezentat o proporţie mult mai mică de viruşi în sânge.

Pentru oameni, acest vaccin ar însemna o cantitate mult mai mică de virus în organism, ceea ce implică o perioadă de terapie mai mică, şi, cel mai important, ar reduce riscul de transmitere a virusului.

Sursa: Antena3

 

FAIR USE NOTICE: 
The information above may contain copyrighted material which has not always been specifically authorised by the copyright owner. Such material is made available for educational purposes to advance the understanding of scientific, ethical, legal and social issues. It is believed that this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material. This material is distributed without profit via the subscription to the daily digest

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

  • Anonim Anonim 2 Iunie 2013, 16:59 nu va mai bateti capul nu se va desc nimic care sa aj vor ram distrib de virale descoperiti???NICIODATA
  • Anonim Anonim 24 Decembrie 2012, 00:47 si eu sunt seropozitiv ionut ma cheama si prin aceasta ocazie anunt si vreau sa cunosc o fata tot ca si mine sero si sa avem o relatie. Sunt din Craiova 23 de ani am si va multumesc ca mi-ati citit acest mesaj. Telefon 0753797551
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.