Marturia unui barbat seropozitiv - O alta realitate a celui care traieste cu HIV in fiecare zi

webbie webbie


23 Noiembrie 2011, 15:56

2 utilizatori apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 

In contextul in care pe 1 Decembrie este ziua mondiala a luptei impotriva SIDA, preluam de pe Queerty o marturie impresionanta a unui barbat care traieste cu HIV de 25 de ani. Acesta ne dezvaluie o alta realitate despre care prea putin stim despre ce inseamna sa traiesti cu HIV in fiecare zi.

"In 1985 tocmai ma retrasesem din Fortele Aeriene si voiam sa ma asez la casa mea. Apoi pe 1 decembrie 1986 doctorul i-a spus partenerului meu Steve Nowak ca are <<Boala Poponarilor>> si sa se duca sa moara in alta parte.

Asa ca s-a dus acasa si si-a impuscat creierii. Asa am aflat si eu ca sunt seropozitiv.

In zilele acelea de la inceput "condamnare la moarte" era pe buzele tuturor, nu exista nici o speranta pentru un viitor de orice fel. Asa ca n-am avut nici o alta sansa decat sa incerc sa gasesc un sens vietii mele si sa continui sa traiesc asa. Sa traiesc cu promisiunea ca virusul asta o sa ma termine, ca nu voi mai expune pe nimeni acestui risc si niciodata sa nu mai cauzez cuiva durerea pe care eu am suportat-o.

Am realizat ca am doua optiuni: sa fiu o victima sau sa strang randurile si sa conduc, in modul meu umil.

Asa ca am devenit un activist - am invatat, am impartasit cunostintele, am invatat pe altii si am imprastiat vestea lumii despre cum sa te protejezi pe tine insuti. M-am alaturat ACT UP si am devenit parte din miscarea care a schimbat parerile oamenilor despre SIDA si HIV.

Am devenit un burete, cu dorinta de a invata tot ce pot despre aceasta boala. Ce provocari urmeaza sa am in fata mea? Stiam doar ca trebuie sa ma mut in New York pentru a gasi raspunsurile. Am intalnit alti oameni care gandeau la fel si a caror boala era mult mai avansata decat a mea. Am pierdut multi oameni minunati si care imi lipsesc teribil.

Sa ai SIDA, insuficienta cardiaca, leucemie si altele de genul asta, sa ma obisnuiesc cu faptul ca voi avea toate abilitatile proprii mai slabe datorita efectelor secundare ale medicamentelor, sa stau si sa recunosc cum boala progreseaza stagiu cu stagiu - asta ma ingrijora. Insa era o lupta la care m-am inscris voluntar sa iau parte - si acum stiu la ce sa ma astept. 

Partile negative in a fi seropozitiv si a avea aceasta boala sunt usor de spus: Douazeci si sase de ani de cunostinte si de mijloace de a impartasi aceste cunostinte si inca mai exista oameni care s-ar infecta de bunavoie. Parerea mea personala, eu duc in spate toate diagnosticele asociate si multe medicamente, si medicamente care sa inlature efectele adverse ale primelor medicamente.

Atat de multi oameni cred in propaganda frumos ambalata despre HIV pe care companiile farmaceutice o ofera in campanii gen "E doar o pastila pe zi". Insa ei nu stiu adevaratul pret pe care il platesti cand traiesti de 25 de ani cu aceasta boala care iti schimba viata".

Dino Rossi are 49 de ani acum si lucreaza ca voluntar in programe de prevenire SIDA. El a fost diagnosticat in 1 Decembrie 1986

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.