Inhibitorul experimental de atașare la celule: rezultate încurajatoare


25 Iunie 2011, 17:56

un utilizator apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 

Un nou tip de medicament antiretroviral care vizează primul pas din procesul de intrare a HIV în celule a dat rezultate încurajatoare în cadrul unui studiu de fază II.

Cunoscut actualmente sub denumirea de BMS-663068, medicamentul a dovedit un profil de siguranță și pare eficient împotriva virusului.

Intrarea virusului HIV în celule este un proces constituit din trei pași. Virusul trebuie mai întâi să se atașeze la receptorul CD4 aflat pe suprafața celulei, apoi să se lege la un co-receptor, (fie CCR5 sau CXCR4) și în final să fuzioneze cu membrana celulei, eliberând componente virale în celulă. Dintre celelalte medicamente care vizează intrarea virusului în celulă, antagonistul CCR5 maraviroc (Celsentri în Europa și Selzentry în Statele Unite) vizează cel de-al doilea pas din proces, iar inhibitorul de fuziune T-20 (enfuvirtide, Fuzeon) acționează asupra celui de-al treilea pas.

BMS-663068 ar fi primul medicament care să vizeze primul pas al intrării virusului în celule. Forma activă a medicamentului poartă denumirea de laborator de BMS-626529.

Studiul efectuat a implicat 50 de pacienți HIV-pozitivi. Toți aveau valorile numărului de celule CD4 peste 200 celule/mm3 și o încărcătură virală de cel puțin 5000 copii/ml.

Pacienții au fost împărțiți în cinci brațe și tratați cu acest medicament în doze diferite, administrate o dată sau de două ori pe zi, boost-at curitonavir(Norvir) sau ne-boost-at. Studiul a durat opt zile.

Încărcătura virală a scăzut substanțial și s-au remarcat creșteri semnificative ale numărului de celule CD4.

Ambele dozaje, doza unică zilnică și doza administrată de două ori pe zi, s-au dovedit eficace, în timp ce boostarea cu ritonavir a crescut în mod nesemnificativ potența medicamentului.

Niciunul dintre pacienți nu a suferit efecte adverse însemnate. Cu toate acestea, s-au manifestat efecte adverse ușoare, în special cefalee șierupții cutanate.

Medicamentul va fi studiat în continuare în cadrul unor studii ce vor fi demarate în cursul acestui an.

 

Sursa: senspozitiv.com

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.