Implantul dentar are contraindicaţii


9 Septembrie 2011, 17:52

4 utilizatori apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 

Implantul dentar are contraindicaţii

Informaţi specialistul implantolog cu privire la toate afecţiunile de care suferiţi

 

Informaţi specialistul implantolog cu privire la toate afecţiunile de care suferiţi

 

Insuficienţa renală şi cea hepatică, hipertiroidismul sever, epilepsia şi tuberculoza interzic acest tratament stomatologic. Rata de succes a unui implant dentar depinde într-o mare măsură de igiena cavităţii bucale. Persoanele mai neglijente în această privinţă nu ar trebui să recurgă la el. 

 

Unele afecţiuni locale, legate de sănătatea mandibulei, respectiv a maxilarului, pot să contraindice total implantul (cum ar fi cancerul de maxilar ori de mandibulă şi tulburările de mineralizare) sau temporar (sinuzite maxilare, parodontoză, carii netratate, herpes). De asemenea, persoana care doreşte să recurgă la acest tratament stomatologic poate avea anumite anomalii locale care să facă imposibilă implantarea.

Din acest motiv, sunt necesare o consultaţie şi o radiografie pentru ca specialistul în implantologie să-i poată spune pacientului dacă este apt sau nu pentru procedură. Şi problemele generale de sănătate pot să contraindice implantul dentar. Toate afecţiunile severe şi cele care nu sunt ţinute sub control reprezintă contraindicaţii pentru acest tratament stomatologic. Persoanele care au suferit un infarct miocardic nu pot recurge la implant mai devreme de 12 luni de la producerea evenimentului cardiac.

Insuficienţa renală şi cea hepatică, leucemia, hipo- şi hipertiroidismul sever, epilepsia, tuberculoza, sifilisul, SIDA, scleroza multiplă, boala Parkinson, epilepsia şi tratamentul cu citostatice sunt alte contraindicaţii absolute ale implantului. 

„Medicul implantolog analizează fiecare caz în parte şi decide dacă procedura este recomandată sau nu. El trebuie să colaboreze cu medicul curant al pacientului", spune dr. Raluca Drăghici, medic specialist în stomatologie generală, cu competenţă în implantologie, de la clinica Office Dent din Ploieşti. De exemplu, o persoană cu hipertensiune arterială poate urma tratamentul stomatologic, dar doar după un protocol stabilit împreună cu medicul cardiolog. Diabetul zaharat reprezintă un alt risc pentru implant, însă bolnavul poate recurge la el cu condiţia ca alimentaţia şi medicaţia să fie urmărite postoperator.

Fumatul întârzie vindecarea

Acest viciu nu este o contraindicaţie absolută pentru implantul dentar, însă fumătorii trebuie să ştie că el poate întârzia procesul de vindecare a leziunilor după intervenţia chirurgicală. Dacă nu se reuşeşte renunţarea totală la fumat, este obligatoriu să se reducă măcar numărul ţigărilor la mai puţin de zece pe zi, şi aceasta înainte de etapa chirurgicală prin care se fixează implantul în os.

"Chirurgia implantologică este contraindicată gravidelor, pentru că poate necesita administrarea unor medicamente ce dau complicaţii în sarcină."

dr. Raluca Drăghici

medic specialist implantologie

sursa: adevarul.ro

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.