CMV Cytomegalovirus, in noul vaccin impotriva SIDA, ar putea distruge complet virusul HIV


11 Iulie 2011, 20:08

3 utilizatori apreciaza, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Un medicament experimental, care contine CMV (Cytomegalovirus), testat pe primate care prezentau o forma a virusului HIV, le-a ajutat pe animale sa tina sub control boala si i-a determinat pe oamenii de stiinta sa creada ca pot produce un vaccin pentru oameni care va trata boala SIDA.

Cercetatorii Centrului National de Cercetare a Primatelor din Oregon, declara ca Cytomegalovirus CMV sprijina sistemul imunitar in atacul rapid asupra virusului HIV atunci cand acesta intra pentru prima data in corp, momentul in care virusul este cel mai vulnerabil. Doctorul Louis Picker al aceluiasi centru de cercetare, crede ca poate produce un vaccin care poate fi testat pe oameni in maxim trei ani, relateaza Daily Mail care citeaza rezultatele studiului publicat in revista Nature.

CMV ajuta sistemul imunitar sa fie in permanenta in alerta si sa lupte constant inmpotriva HIV. Cercetatorii au folosit formule diferite ale vaccinului pentru a injecta primatele care aveau in sange virusul SIV (Simian Immunodeficiency Virus – o forma cunoscuta a virusului HIV), iar rezultatele au fost foarte bune. Mai mult de jumatate dintre pacientii asupra carora s-au facut analize nu mai aveau sangele infectat cu SIV dupa tratament.

Dupa un an de zile de teste, cele mai multe dintre primatele care au fost vaccinate continua sa tina sub control dezvoltarea SIV, ca si cand nu ar fi fost niciodata bolnave.

FAIR USE NOTICE: 
The information above may contain copyrighted material which has not always been specifically authorised by the copyright owner. Such material is made available for educational purposes to advance the understanding of scientific, ethical, legal and social issues. It is believed that this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material. This material is distributed without profit via the subscription to the daily digest

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

  • Anonim Anonim 13 Iulie 2011, 02:05 e foarte bn k exsta asa ceva deoare sunt persoane care din cauza acestiu virus viata lor se terimina
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.