Anticorpi obtinuti din tutun, contra virusului HIV


14 Decembrie 2011, 19:54

6 utilizatori apreciaza, 3 utilizatori si-au spus parerea!

;
 

Anticorpi obtinuti din tutun, contra virusului HIV

 

Anticorpi obtinuti din tutun, contra virusului HIVFoto: ANSA


Un aticorp capabil sa lupte cu virusul HIV a fost obtinut din plante de tutun modificate genetic si transformate astfel in veritabile "fabrici" de medicamente in masura sa lupte cu flagelul SIDA.

Este rezultatul eforturilor specialistilor italieni, care au obtinut rezultate optime in acest context, in cadrul proiectului de cercetare europeana Pharma-Planta, bazandu-se pe colaborarea dintre Consiliul National de Cercetare (CNR), Enea si Universitatea din Verona, relateaza ANSA.

"Gratie plantelor de tutun modificate genetic, a fost produs si purificat un anticorp uman care neutralizeaza virusul HIV-1, putand deveni in curand strategic pentru reducerea raspandirii flagelului SIDA in tarile sarace", a explicat Eugenio Benvenuto, responsabilul laboratorului de biotehnologie Enea.

Rezultatele obtinute in laborator au fost deja dezvoltate si transferate intr-o linie industriala, astfel incat cantitatea de medicamente produsa a fost suficienta pentru experimentarea clinica, ce a debutat in iunie 2011 in Marea Britanie, in cadrul Universitatii din Surrey.

Costurile de productie pentru medicamentele obtinute din materie prima vegetala sunt mult mai mici, iar produsele sunt sigure si eficiente, a tinut sa sublinieze Alessandro Vitale de la CNR, potrivit sursei citate.

Sursa: ziare.com
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/hiv/anticorpi-obtinuti-din-tutun-contra-virusului-hiv-1138250

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

  • Anonim Anonim 26 Noiembrie 2017, 07:38 Sal Caut partener pentru prietenie
  • Anonim Anonim 24 Decembrie 2012, 00:49 si eu sunt seropozitiv ionut ma cheama si prin aceasta ocazie anunt si vreau sa cunosc o fata tot ca si mine sero si sa avem o relatie. Sunt din Craiova 23 de ani am si va multumesc ca mi-ati citit acest mesaj. Telefon 0753797551
  • Anonim Anonim 19 Septembrie 2012, 19:56 Si cei care fumeaza scapa de problema ?:P
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.