• Quick link: #post27

  De ce sunt urati travestitii ?! Care-i povestea?  


  Si cand intreb: "De ce sunt urati travestitii !?" ma refer la sentimentul de ura/repulsie/etc. pe care multi il declara atunci cand vine vorba de travestiti.

  Prima documentare a apariţiei travestiului a apărut încă din perioada teatrului antic grec când era considerată o blasfemie întruchiparea şi jucarea anumitor personaje de către femei. Aşadar, toate personajele la vremea respectivă erau interpretate numai de barbaţi, unii dintre aceştia interpretând, evident, roluri în travesti.

  Elemente de travesti au apărut şi în cultura japoneză, folosindu-se frecvent această metodă de deghizare în diferite ocazii, dar în special în teatrul de tip Kabuki. Similar cu sugestiile şi practicile regizorale ale dramaturgului englez William Shakespeare, unele rolurile feminine erau jucate de tineri îmbrăcaţi în femei, stârnind râsul şi aplauzele spectatorilor.

  În România travestiul îşi are originile în formele străvechi ale spectacolelor populare, iar ulterior a fost dezvoltat în teatrul cult de către marele actor Matei Millo şi, ulterior, de către Miluţă Gheorghiu, ambii creând memorabile personaje feminine, dintre care Coana Chiriţa este cel mai cunoscut.

  Se numeau şi se numesc (cel puţin în străinătate) "drag queen". Ei sunt performări, actori, artişti, de obicei bărbaţi care se îmbracă astfel, potrivit sexului opus, dar exagerat, şi care, în principal parodiează diferite staruri la modă. Ei cântă sau mimează melodiile acestora, dansează şi au momente umoristice.

  In mare cam asta am putut afla despre travesti si travestiti pe Wikipedia.

  Si asta nu e tot! In mod interesant am aflat si ca deşi există numeroase reacţii spontane şi interpretări negative ale artei travestiului, trebuie precizat următoarele:

  - Travestiţii nu sunt trans-sexuali şi nu işi doresc să fie femei, respectiv să fie bărbaţi.
  - Travestiţii sunt îmbrăcaţi în femei sau în bărbaţi doar pe durata spectacolului, şi special pentru rolul interpretat.
  - Travestiţii nu sunt automat şi de orientare sexuală diferită de cea naturală (gay, lesbiene sau ambisexuali).
  - Travestiţii de ocazie (care fac aceasta doar ca o formă de fetish) sunt mare parte heterosexuali (!!!), fiind atraşi din diferite motive de elemente de îmbrăcăminte masculină sau feminină.

  Si atunci, de ce continui sa aud ca travestitii sunt cea mai de jos spetza a comunitatii gay, ca produc (citez-) scarba, ca strica imaginea comunitatii, etc.?

  Care-i treaba IN REALITATE in ceea ce priveste travestitii, legendele despre ei si stravechea arta a travestiului?

 • tudork tudork

  Quick link: #post67

  Titlu mesaj, maxim 140 caractere  

  Eu cred ca explicatia e simpla. Travestitii sint prost vazuti de multi gay de FRICA! stiu ca multi o sa zica: ei, aiurea, de ce mi-ar fi frica?
  Pai cam de asta: daca stai sa intrebi oamenii de ce nu le plac travestitii, majoritatea o sa spuna ceva de genul asta: pentru ca heterosexualii ne confunda cu ei, pt ca nu ma reprezinta, pentru ca sintem asociati cu ei, pt ca toti ceilalti cred ca toti ne imbracam in haine de femeie. Acelasi gen de raspuns.
  Bun.. si daca nu ar fi teama de felul cum ne vad ceilalti, de ce ne-ar interesa ca sintem confundati cu travestitii? Ce conteaza? who the fuck cares? ce ma intereseaza ca cutare gica de pe strada afla ca sint gay si isi imagineaza ca stau in haine de femeie in fiecare seara la un bar de subsol unde se petrec orgii sinistre?
  Problema e insa ca ne este inca teama de ce cred ceilalti.
  Si nici solutia nu e prea buna. In loc sa ne aratam si noi, asa cum se arata si travestitii, noi nu mai aparam ca sa nu fim doamne fereste confundati cu ei. GRESIT!!!! nu asa se corecteaza perceptia publica. daca la parada Gay Pride apar doar travestiti lumea o sa creada in continuare ca toti gayii se travestesc.

 • tudork tudork

  Quick link: #post68

  Titlu mesaj, maxim 140 caractere  

  inca ceva... e foarte greu sa ne asteptam ca majoritatea sa ne accepte si sa ne primeasca asa diferiti cum sintem, daca noi insine nu invatam sa ne acceptam pe noi (si unii pe altii) si sa intelegem ca sintem diferiti, ca unii se travestesc, si altii nu, ca unii fumeaza si altii nu, ca unii fac sex neprotejat si altii nu. Nu travestitii dauneaza, ci propria noastra teama de noi insine, si de felul in care sintem priviti.

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.