• webbie webbie

    Quick link: #post279

     

    A trai cu HIV este pana la urma o experienta de viata ca oricare alta, prin care ti se poate intampla sa treci. Este socul initial la aflarea diagnosticului, apoi foamea de informatie legat de acest subiect. Poate fi si faza de negare cand iti spui ca nu poate fi adevarat si vrei confirmarea “absoluta”. Urmeaza apoi faza de acceptare a situatiei si incercarea de a te adapta schimbarilor inerente din viatata. Nu exista o solutie si o reteta valabila pentru toata lumea, fiecare trebuie sa o gaseasca pe cea care i se potriveste.

    Instinctul de supravietuire este foarte puternic si se manifesta din prima clipa de viata extrauterina, de la primul efort de a respira, de la primul scancet de nou-nascut. Acest instinct ne impinge sa luptam pentru viata deci sa luptam si cu virusul HIV.Un stil de viata ordonat, medicatia ARV precum si ceea complementara te ajuta sa duci o viata aproape normala. Nu este usor si nimic nu se obtine fara a lupta cu tine insuti si cu sistemul. Pentru tine Sistemul este ceva complex ce inseamna societatea in general, cei de langa tine, asistenta medicala si asistenta sociala, toate au un rol care interactioneaza intre ele si cu tine intr-un mecanism complex. Trebuie sa accepti ca ai devenit un consumator major de resurse din partea sistemului si la randul tau mai poti oferi ceva inapoi sistemului. Chiar si aceste randuri reprezinta acest lucru.

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.