• Quick link: #post9

  Marsurile nu schimba mentalitati!  

  Din cate se pare, in Romania tentativele de schimbare a mentalitatii se fac in pas de mars! In unele situatii, marsurile au impact si pot schimba acele situatii. Dar nu cred ca marsurile vor schimba vreodata mentalitati! Indiferent ca vorbim de o minoritate sau alta, MAREA COMUNITATE in care acea minoritate traieste nu va rezona in nici un fel, doar pentru ca a existat un mars sau mai multe!

  Asadar nu cred nici ca marsurile sau paradele GAY vor schimba candva mentalitati in randul membrilor comunitatii, de la care asteptam sa fim acceptati pentru ceea ce suntem.

  E clar ca aceste evenimente nu isi ating scopul! Sigur, veti spune: "Dimpotriva, e o ocazie de a fi vizibili, sa aratam ca nu ne mai ascundem, ca existam". Dar te asigur ca toata lumea stie ca existam!

  Daca vrem sa sensibilizam comunitatea locala/nationala cred ca e necesara o alta abordare! Marsurile sunt o manifestare de forta care IRITA, in forma maxima INTIMIDEAZA, dar in nici un caz nu SENSIBILIZEAZA sau stimuleaza populatiei simtaminte de ACCEPTARE!

  TU ce parere ai?

 • tudork tudork

  Quick link: #post10

  NIMIC nu schimba mentalitati de unul/una singur/a  

  eu cred ca marsurile nu schimba mentalitati, personalitatile nu schimba mentalitati, educatia nu schimba mentalitati, vizibilitatea si contactul nu schimba mentalitati. Nimic din toate astea separate nu schimba mentalitati, ci e nevoie de TOATE ca mentalitatile sa se schimbe. Fara parade, marsuri, evenimente culturale, prezenta la TV si orice altceva care sa ne arate, nu exista vizibilitate si nici mentalitati schimbate. e nevoie de coming out si individual dar si de comunitate. cam asta face marsul.

 • Alex_Luthien Alex_Luthien

  Quick link: #post13

  mesajul trimis noua....  

  marsul gay schimba mult.....tot ce sa face in romanian pt cay da cetre gay schimba ....in bine,in rau dar schimba.....e un proces incet dar comparand de cum era viata gay in 1994-1996....cand eu incepusem viata mea gay....s-au schimbat multe.....sa schimbi mentalitati e greu dar nu voi incerca sa renunt la speranta ca mentalitatile se vor schimba....stiu ca eu nu voi beneficia de a fi liber gay in Romania dar generatiile ce urmeaza sper eu sa se bucure de frumosetea de a fi gay pe terra....

 • 20guy 20guy

  Quick link: #post15

  parerea mea...  

  eu cred k marsurile si paradele gay schimba ceva...in sensul rau...de ce spun asta..?
  hai sa ne uitam l tv atunci cand ele au loc,si vom vedea ca mass-media transmite imagini cu cei 5-6 travestiti marsaluind pentru"binele comunitatii fah!"
  nu ma intelegeti gresit,nu am nimic cu ei,mai ales ca am intalnit persoane foarte ok care se travestesc:)
  ce ma deranjeaza este ca noi incercam sa aratam celor din jur ca nu exista nicio diferenta intre homosexuali si heterosexuali....problema este ca lasam lumea sa creada ce vrea despre noi


  ar trebui sa facem un mic exercitiu de gandire>medicul de familie este gay,avocatul este gay,profesorul este gay.astfel,trebui sa-i constientizam pe cei din jurul nostru (familie,prieteni)de faptul ca toti suntem la fel;nu suntem proscrisi,nu ne place sa ne dam in spectacol,nu discriminam...

 • riddy_ql riddy_ql

  Quick link: #post136

  totusi...  

  sa zicem ca vrei sa constientizezi p cineva ca existi prin paradele astea...ok, lumea vede k exista tipi gay si bi in romania...in acelasi timp lumea vede ca tipilor le place sa se dea in spectacol sau crede ca ei sufera de nebagare in seama. nu ar trebui sa se promoveze existenta persoanelor ci respectare acestora...si respectul cuiva il castigi prin munca, printr'o pozitie sociala importanta. in afara toti considera p romanii gay niste panarame bune de folosit cateva ore si de dat la gunoi pentru ca asa o imagine si'au creat baietii nostri care, aratand bine( pentru ca adevarul e ca baietii romani sunt foarte frumosi si foarte cautati in afara...ar trebui sa trecem la exportat in masa) au decis sa si'o traga in afara p 10-20-50 d euro (macar de'ar sti cat sa ceara). toti vor respectul oamenilor...dar putini stiu cum sa'l impuna.

 • Sydonay Sydonay

  Quick link: #post184

  Titlu mesaj, maxim 140 caractere  

  eu zic ca le schimba, insa la momentul oportun, cum spunea cineva, chiar si eroii au timpul lor!
  Trebuie chiar sa stii cand sa-ti asumi blamul public, cand sa-ti risti viata, cum a fost cazul demonstratiilor care au generat revolutia, etc
  Mie, personal, mi s-a parut oportun sa iau parte la primele marsuri, cand era o premiera de democratica pentru tara, cand eram sub euforia abrogarii articolului, cand eram inca nesiguri pe contextul politic, cand oamenii nu se obisnuisera inca cu ideea, cand a fost nevoie ca Presedintele sa intervina pentru re-legalizarea marsului, cand era chiar riscant din punctul de vedere al integritatii fizice- vedeam ce s-a intamplat la alte marsuri, din tari ceva mai 'civilizate'.
  Acum, mai putin, insa el trebuie continuat, eventual sa incercam sa-l transformam intr-o sarbatoare citadina, ca in Brazilia, si tot ar trebui continuat, insa trebuie, cumva, sa facem clara ideea ca nu militam prin gay parades pentru parteneriate consensuale si alte chestii mai "avansate". Pentru asta se duc lobby-uri la alte niveluri, cu alti factori implicati. Disputa nu este intre noi si cetatenii de pe strada, ci intre noi si reprezentantii lor/nostri din clasa politica care pot sau nu sa ne dea mai multe drepturi.
  Poate ar fi ai bine sa militam pentru introducerea unui procent de angajati gay in anumite domenii socio-economice
  Trebuie, cumva, sa ne delimitam de imaginea agresiva pe care o pot crea aceste marsuri, parteneriatele consensuale nu sunt atat de prioritare cat timp, statistic vorbind, relatiile gay sunt mai eterogene- ce ironie, tocmai ele- si sunt astfel datorita specificului hormonal al barbatilor(lesbienele sunt mai putine, insa si mai stabile la acest capitol), datorita temerilor legate de perceptia publica, etc.

 • Sydonay Sydonay

  Quick link: #post185

  Titlu mesaj, maxim 140 caractere  

  De fapt, ultimul mars nici nu am mai avut in platforma lui o astfel de cerere, de genul parteneriatului consensual, care este foarte insidios deoarece te trimite cu gandul la adoptii, iar pentru ultimele, chiar pentru posibilitatea lor teoretica, Romania chiar ca nu este pregatita!
  Insa trebuie sa se precizeze care este scopul lor si sa accentueze ideea "integrationista"

 • Quick link: #post189

  --  

  Foarte interesante parerile de mai sus...
  Altcineva - alte pareri? :D

 • luc_axel luc_axel

  Quick link: #post332

   

  Am vazut un afis cu un bebelus etichetat gay, cu un mesaj foarte puternic anti homofobie... Ne-ar trebui mai multe afise de genu asta... mari si imprastiate in tot bucurestiul. Intradevar parada irita dar are si ea rolul ei :) 

 • rainbow prahova rainbow prahova

  Quick link: #post370

   

  am citit cu placere parerile voastre interesante pot sa spun si chiar reale,la unele subscriu.Parada este o manifestatie publica care cred ca trebuie inlocuita ca abordare si ca manifestare.eu as vedea aceasta manifestare sub forma unei conferinte natioanle de dezbatere in care sa prezinti statistica ccate persoane gay sunt in romania,cate persoane gay sunt specialisti din diverse domenii, cate cupluri nelegal constituite dar avem,cate persoane gay cu boli transmisibile sexual,cate campanii a facut comunitatea gay,si de la asta sa fie construite un mesaj ca e nevoie de sustinere politica de legislatie de respect fata de cel de langa noi indiferent de apartnenta lui,orientare si asa mai departe........

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.