• tudork tudork

  Quick link: #post349

   

  Am avut recent ocazia sa vad o expozitie cu instrumente de tortura, folosite foarte des in perioade mai negre ale istoriei oamenilor. Doua mi-au atras atentia in mod special, pentru ca erau destinate inclusiv "sodomitilor", barbati banuiti sau cunoscuti sau surprinsi ca fiind gay. 

  1. Para groazei era folosita pentru a tortura femei care faceau avorturi sau erau prinse in adulter, blasfemitori si homosexuali. Para era inserata in orificiile corpului: in vagin pentru femei, anus pentru homosexuali si in gura pentru mincinosi si blasfemitori. Para consta in 4 frunze de metal, uneori cu virfuri ascutite si curbate in afara care se distantau incet cand calaul folosea surubul de la capat. Aparatul rupea pielea si mutila orificiul victimei. 

  2. Tortura fierastraului. Fierastraiele erau aparate folosite foarte des in tortura pentru ca erau disponibile in fiecare casa si nu era nevoie de alte echipamente suplimentare. Erau o cale ieftina de a tortura si ucide o victima acuzata de vrajitorie, adulter, crima, sodomie sau furt.

  Victima era legata cu capul in jos, ceea ce inlesnea circulatia singelui catre cap si astfel, victima ramea constienta o perioada mai lunga de timp si pierderea singelui era incetinita. Tortura putea dura citeva ore. Unele victime erau taiate complet ca un gest simbolic, majoritatea oamenilor erau taiati doar pina la  abdomen, ca sa se prelungeasca intervalul de timp pina ce acestia mureau. 

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.