• undercovered undercovered

  Quick link: #post83

  Exista in Romania carti cu subiect gay?  

  Exista in Romania carti ce trateaza subiecte mai mult sau mai putin gay, scrise de autori romani? Este nevoie de ele? Ar cumpara romanii volume cu asemenea subiecte?

  A citit careva "Reflexia din spatele oglinzii"? Se poate considera ea o carte cu subiect gay, chiar si intr-un spatiu virtual?

 • webbie webbie

  Quick link: #post114

  Pe bune / Pe Invers  

  Mesajul tau ma duce cu gandul la cartea numita "Pe bune / Pe invers" a lui Adrian Schiop (POLIROM 2004, ISBN 973-681-610-9). Este romanul centrat pe un personaj gay complexat si plin de inhibitii care il fac sa fie aproape un ratat social.

  E un roman al unei generatii de pseudo-intelectuali ai strazii, tineri care redescopera propria lor (sub)cultura demna de anii 90 (BUG Mafia, Suede, Seattle, Nirvana).

  Nu vreau sa fiu partinitor tinand cont ca am conversat pe mirc si cu autorul acum o suta de ani, insa e super misto, daca nu o mai gasiti, ma ofer sa imprumut exemplarul meu celor din zona Clujului. O recomand

 • JustAFool JustAFool

  Quick link: #post118

  Straja dragonilor  

  De curand mi sa recomandat o carte de catre o amica ... Straja dragonilor de I. Negoitescu

  Si recenzia cartii luata de pe site-ul humanitas:
  Scrisă în exil şi pe patul de spital, Straja dragonilor spune totul, nu înfrumuseţează şi nu urâţeşte realitatea. Moartea apropiată este garanţia sincerităţii ultime. Singurul pericol care se presimte este epuizarea timpului, iar asta dă paginilor pe care bolnavul a mai apucat să le scrie despre primii săi douăzeci de ani de viaţă o nerăbdare şi o precipitare dezordonate, ca îmbulzeala ultimelor fire de nisip la gura clepsidrei.

  Deşi încalcă tot soiul de tabuuri şi descriu fără inhibiţii, cu detalii dintre cele mai naturaliste, jocurile erotice ale copilului şi adolescentului (cu fetiţe, cu băieţei, apoi cu colegi şi, mai ales, cu soldaţi, ordonanţele tatălui ofiţer, prin umbrare din grădină, acasă, iar, mai târziu, în sălile de cinema), aceste Memorii, prin calitatea lor literară excepţională, nu alunecă nici un moment în vulgaritate şi obscen.

 • Sydonay Sydonay

  Quick link: #post182

  Titlu mesaj, maxim 140 caractere  

  e amuzant ca toata lumea s-a si gandit, dupa cum a fost formulata intrebarea, la carti ale romanilor pe tematica gay! de fapt, se poate intelege ca nu sunt carti tiparite care sa fi fost traduse- caci din astea sunt ceva
  eu sunt convins ca in viitor o sa mai apara un titlu, insa, din pacate, intr-adevar, pentru moment nu prea abunda, avem totusi o puzderie de articole pe bloguri si pe diverse site-uri

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.