• webbie webbie

  Quick link: #post295

   

  A sosit momentul ca lumea sa afle mai multe despre ce inseamna HIV. Nu e doar un diagnostic, nu e doar un virus, nu e doar o ciuma de care sa fugi cat te tin picioarele. HIV inseamna si oamenii de langa noi. Sunt prietenii nostri gay care traiesc cu HIV in fiecare zi sau cei din comunitatea gay cu care vorbim fara sa stim ca sunt infectati cu HIV. Acestea sunt povestile lor de viata.

 • Friend Seeker Friend Seeker

  Quick link: #post336

   

  Eu, HIV si atat.....

   Dupa cum scrie si autorul acestui articol, HIV reprezinta mult mai mult decat insiruirea unor caracterisitici banale, comune, dizgratioase. HIV, daca vreti, este un chirias nu prea dragut care vrea sa faca probleme proprietarului. In urma cu un an la un set de analize de rutina am aflat ca exista posibilitatea sa fiu infectat HIV. La repetarea analizelor si in urma confirmarii era cat pe ce sa lesin in mijlocul strazii,( atunci m-a lovit socul, nu in cabinet :P) dar nu, nu nu si nu am zis de la inceput. M-am adunat, am fumat o tigare, m-am gandit putin si am zis ca in chestiunea asta trebuie sa fie si ceva bun, trebuie sa fie o alta cale pentru mine, un drum care poate trebuie sa il urmez si ca atare am dat curs cercetarii. M-am interesat  foarte mult in ce consta virusul HIV, SIDA, consiliere, discutii...tot tacamul...si eu la randul meu am mers mai departe. Am anuntat persoanele care trebuiau sa stie de noua mea conditie, foarte multe lucruri nu s-au schimbat, m-am inscris pe post de voluntar la un ONG, intentionez sa ma inscriu la un altul, mi-am schimbat dieta, stilul de viata, am alti prieteni si in pofida faptului ca HIV suna atat de urat am avut parte numai de lucruri frumoase, oameni draguti, fericiti care fiind in aceeasi situatie au trecut prin viata cu fruntea sus. Sunt contient ca la un moment dat am sa intampin si probleme de ordin social si personal din cauza chiriasului nazdravan :P, dar sunt pregatit sa nu ma dau batut.

  Ca sa schimbam putin tonalitatea monologului, continuu cu urmatoarele:

  Oare e greu sa gasesti pe cineva avand acest musafir nedorit alaturi de tine....?

  Aceasta e intrebarea principala care atrage dupa sine altele secundare, unde frica mi se imbiba in minte, constiinta mea o ia razna, sufletul tanjeste  pe zi ce trece din ce in ce mai mult....

  Eu, un baiat tanar seropozitiv, traind intr-o lume caustica si haotica, ma intreb daca voi gasi pe cineva care sa impartaseasca din acelasi univers cu al meu? E greu, ce-i drept, trebuie sa am rabdare, sa sper, sa fiu consecvent, sa ma supun regulilor morale si sociale in lumea in care traiesc, dar voi...cei ce sunteti intr-o situatie similara...ce a-ti face? Daca va indragostiti de cineva sau cineva prinde fluturasi din cauza voastra, ii spuneti de la bun inceput ca sunteti seropozitiv, asteptati o reactie si vedeti mai departe ce se intampla sau dati curs unei relatii asigurandu-va ca nici un rau nu poate fi savarsit fara ca partenerul sa stie de situatia voastra si pe parcurs ii dezvaluiti despre chiriasul nedorit ce zace in voi(HIV)? Cum ar fi corect? Frica de un raspuns negativ, de o situatie dramatica, frica asupra modului in care vei reactiona tu, ce vei face mai departe, cum vei face fata situatiei....atatea intrebari si mai multe raspunsuri si de nicaieri nu se zareste persoana care sa iti zambeasca dimineata, care sa te sarute inainte de culcare, care sa te imbratiseze cand ai nevoie si cand nu....care sa te iubeasca toata viata.

  Si in pofida acestor lucruri va invit sa priviti dincolo de HIV ca fiind un blestem, sa zambiti mereu, sa va iubiti, sa faceti bine, sa fiti optimisti  si poate intr-o zi lumea in care traim va fi mai frumoasa !!!

   

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.