• webbie webbie

    Quick link: #post292

     

    "Lucrul care ma bucura cel mai mult este ca am realizat importanta lucrurilor marunte care pot aduce multa satisfactie si bucurie"

    Nu pot spune ca aflarea diagnosticului de HIV – POZITIV a fost un soc pentru mine, pentru ca s-a intamplat in etape si nu dintr-o data, insa pot spune ca mi-a schimbat directia vietii pe care eu credeam ca o am in acel moment. Dupa cum am spus, aflarea diagnosticului s-a produs in etape pentru ca am fost diagnosticat la o varsta la care puteam fi considerat un copil. In momentul diagnosticarii era in capul meu un curs al vietii pe care eu mi-l doream atunci. Boala mi-a influentat acel sens ca fiind nevoit sa il schimb. Am fost debusolat in acel moment, nu am stiut ce am de facut pe viitor, mai ales ca decizia nu era influentata de o decizie personala ci de o decizie impusa. Am aflat treptat pentru ca familia mi-a spus de boala dupa cativa ani. In decursul acestor ani putin cate putin am realizat ce se intampla de fapt cu mine. Pot spune ca o data cu trecerea timpului mi-am acceptat noul curs al vietii si am incercat sa ma gandesc la trecut si la ce-ar fi fost daca nu as fi HIV POZITIV. Bineinteles ca sunt om si cateodata m-am gandit la ce ar fi fost daca, insa spre bucuria mea, acelea a fost doar momente trecatoare pe care le-am depasit. Pana la urma am realizat ca pot face o gramada de lucruri care sa imi placa si care sa imi aduca satisfactii. Lucrul care ma bucura cel mai mult este ca am realizat importanta lucrurilor marunte care pot aduce multa satisfactie si bucurie,mai degraba decat lucrurile grandioase, sau grandioase din punctul de vedere al majoritatii oamenilor, gen bani, case imense sau functii importante.

    In anul 1995, anul diagnosticarii mele, nu exista tratament antiretroviral in Romania, prin urmare se stia cursul vietii unui seropozitiv HIV. Am inceput, deci, sa imi accept “destinul” si sa imi impun ca anii pe care credeam ca ii mai am sa ii folosesc in scopul de a-mi satisface toate placerile. Crezand ca  mai am doar cativa ani de trait am decis ca in acei ani, multi sau putini, sa fac tot ceea ce credeam eu ca imi place si imi aduce bucurie sufleteasca, si incerc in continuare sa ma tin de acel “plan”. Pot spune ca daca nu eram diagnosticat cu HIV nu as fi ajuns la acele “revelatii”. Asta mi se pare cea mai mare realizare pe care am facut-o pentru mine. Nu cred ca daca as fi ramas negativ as fi realizat importanta anumitor lucruri. Bineinteles ca dupa aflarea importantei tratamentului ARV am inceput sa ma gandesc mai bine la un viitor mai concret, insa aceste planuri noi nu trebuie sa interfereze cu “vechiul plan”. 

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.