• webbie webbie

  Quick link: #post293

   

  "E ironica situatia uneori pentru ca uitam ca unul dintre noi are ceva in plus, HIV"

              O zi in viata privata a unui cuplu pozitiv/negativ, o zi aparent atat de banala, simpla, cu nimic in plus sau in minus fata de restul cuplurilor gay sau hetero. O zi... Dar e o zi totusi deosebita. Da, e o zi speciala ca fiecare zi ce a trecut, dar si care va fi sa vina.

              E o zi speciala pentru ca stim ca avem ceva in plus; mai multa atentie, mai mult sprijin si respect special cu toate ca uneori intervine acel "dar daca?". Stim ca avem o lupta cu o frica pe care incercam sa o ascundem cat mai adanc in dulap, sa o marginalizam, sa uitam. E frica HIV, e o frica ce ne copleseste la inceput, cel putin pe cel negativ, frica de necunoscut, o frica ce se materializeaza din simplul motiv ca nu stim cum voi aborda situatia si daca va fi bine sa continuam ceva ce este atat de frumos. Si anume relatia dintre un negativ si un pozitiv.

              E ironica situatia uneori pentru ca uitam ca unul dintre noi are ceva in plus, HIV.Si uitam pana in clipa in care ora de luat medicamente apare. E ironic pentru ca ne dam seama de multe ori ca am uitat de frica de la inceput, frica de a deveni un cuplu, cu tot cu ceva in plus, si atunci realizam ca suntem cat se poate de normali, ca ne iubim, respiram, si traim la fel de bine ca un cuplu normal, doar ca frica ce a existat la inceput s-a transformat acum intr-un impuls, stimul de a face din fiecare clipa una mai speciala, mai intensa pentru ca tot datorita fricii de la inceput am reusit sa vedem fiecare zi mai importanta ca cea precedenta, iar ironia de la inceput in care negativul ‘fugea’ de necunoscut, de HIV-ul pe care nu-l intelegea, sa se transforme in liantul ce ne apropie zi de zi mai mult unul de altul, fara frica, fara ironie.

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.