• webbie webbie

  Quick link: #post283

   

  "Am stat o noapte la povesti si la vin... mai mult eu ca el nu voia. Intrebare fireasca. Daca esti atat de special de ce esti singur? De ce alergi atata?"

  Un exercitiu aproape fabulos. Sa scrii cel putin o poveste despre tine. Ce motiv mai bun decat sa-ti dai singur limbi in c*r.

  In mare parte toti vor spune lucruri aproape pitoresti, incantatoare. Putini sunt cei care vor lua exemplul asta ca pe o spovedanie, o oglinda. In fine... diversitate.

  ... trecand rapid prin cei 30 de ani de viata imi vin multe povesti dar nu am rabdare sa le dezvolt in parte. Vreau sa le includ intr-una singura.

  Sunt eu un tanar imbatranit devreme. Mizantrop, paranoic, de multi ani, cinic dar exact cum spune Marc Almard: “These my dreams are yours”

  I’m a labyrinth of hopes and fears

  Ot tears, of frustration and of auger

  But if you can break “through” this wall

  You’ll find a man there

  Who has a heart

  Who’s afraid of getting older

  But I’m a man with a vision

  It just takes a little understanding

  Povestea incepe la 27 de ani. Dupa un lung sir de cautari, dupa o relatie de 3 ani... aberanta cu un poponar de lume noua pe 11 noiembrie cunosc un tip interesant.

  Am stat o noapte la povesti si la vin... mai mult eu ca el nu voia.

  Intrebare fireasca. Daca esti atat de special de ce esti singur? De ce alergi atata?

  De o sinceritate brutala cum nu-si mai permisese mi-a spus. Am HIV. M-a cucerit. Dupa 3 zile eram la medical lui infectionist pentru testul Elisa. Facusem cu o zi inainte un test rapid si doctorul a spus: Mai mult decat pozitiv.

  ... deci relatia mea isi confirmase bolnaviciunea. Ce era si mai idiot... ca tanarul cuceritor fusese amant/partener sexual al fostului iubit. Asa.

  Fuck. Sweet kiss Angel of Death. Eram furios. Pe el, pe mine. Am urat tot ce era biped si cica rational.. dar mi-am dat seama ca cineva fusese sincer cu mine. Ba mai mult de. Mi-a salvat viata. De la el: Am invatat sa iubesc neconditionat. Am ales sinceritatea si respectul de sine. Am ales sa fiu out si cu aceasta problema.

  Pe 14 noiembrie seara eram inconjurat de multi prieteni si faceam glumite:

  “In sfarsit este ceva pozitiv in viata ta “. Fusesem sincer si oameni au apreciat. Asa am procedat si la job. Fetelor! Sedinta! M-am imputit! Aveti problema cu asta?

  Sunt convins ca multi s-au temut de sinceritatea mea, i-a dezarmat total, i-a coplesit.

  In fata familiei a fost mai greu. Pana si duhovnicul imi spusese sa nu arunc bomba in familie dupa ce-mi murise tatal si matricea perfecta. Era prea mult, spunea Serafim.

  ... dar intr-o zi, frustrat, stresat, i-am sunat si le-am spus. Am facut-o si basta. Am aflat ca am HIV.

  Mama, o femeie simpla si prea bisericoasa, a zis ca totul e ok si o fie ok.

  Lucian, fratele mai mare si usor astrolog, mi-a trimis o cartulie despre ce inseamna sa traiesti cu HIV in prima zi.

  Lunile au trecut. Pastile au fost multe: 180 pe luna.

  Acum un an. Tot in noiembrie cunosteam un pusti. Nici macar nu l-am agatat. L-am invitat la un vin si o noua reteta. De atunci suntem impreuna. I-am zis din prima seara ca sunt HIV +.

  Are 22 de ani si este un manz. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca un pusti istet si apetisant isi va risca viata si va trai tineretea cu mine. Si da. Mi-e teama ca daca ar pleca m-as mai incumeta la vreo cautare. Dar intotdeauna va fi Eu, Adrian Petru Seropozitiv.

  Si acuma mai mult ca niciodata mi-e bine.. si mi-ar fi si mai bine daca toti cei ca mine ar vrea sa fie bine. Sa asumati.. si atunci cand sunt probleme de importanta vitala cum ar fi medicatia, prea importanta, sa sara in fata. Sa fie sincer si sa-si asume nevoile. Cum ar spune Maestru’ Dinica: O mana intinsa care nu spune nici o poveste, nu primeste nimic. Ce dreaku...

   

  ADRIAN PETRU BARBU

 • ceralbastru ceralbastru

  Quick link: #post375

   

  sinceritatea e mereu la inaltime

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.