• webbie webbie

  Quick link: #post272

   

  Incepand din toamna trecuta echipele de voluntari ale programului Eu Sunt! Tu? au sustinut in 10 orase mari ale Romaniei prezentari in licee in care au vorbit cu elevii despre discriminare si despre infectiile cu transmitere sexuala. Ce merita spus este faptul ca si dupa terminarea proiectului, unii dintre voluntari au cerut permisiunea scolilor de a continua aceste prezentari, care se deruleaza si acum in unele din orase.

  Unul dintre voluntarii nostri ne-a trimis o scurta marturie despre cum a simtit experienta de a fi in clasa si a vorbi elevilor despre aceste lucruri.

  "Experienţa oferită de PSI mie şi elevilor din cadrul liceului în care am susţinut sesiunile, respectiv Liceul de Arte Plastice din Timisoara a însemnat o experienţă de cunoaştere, un schimb de informaţii din partea ambelor componente. Am fost bucuros să văd receptivitatea cu care elevii au participat la sesiuni dar mai ales interacţiunea şi raspunsul acestora la provocările propuse de sesiuni.. Atmosfera în care s-au desfăşurat sesiunile a fost una lejeră, elevii răspunzând tuturor problemelor care ulterior au dat naştere unor discuţii privind discriminarea, discuţii care în mod plăcut surprinzător au avut mare efect asupra unora dintre elevi, aceştia punandu-şi anumite semne de întrebare, întrebări a căror răspuns a venit de la ceilalţi participanţi, creându-se astfel o planşă de păreri diferite dar cel mai important, schimbarea în bine a anumitor puncte de vedere ale acestor elevi. A fost o experienţă frumoasă, interesantă şi mă bucur că astfel de acţiuni se desfasoară in rândul adolescenţilor, aceştia fiind o verigă foarte importantă a societaţii în care trăim cu toţii iar pentru ca o societate să se desfăsoare într-un mod cât mai plăcut pentru toata lumea, este nevoie de o comunicare deschisă, receptivă, directă şi ar fi de dorit ca toţi să muncim la constuirea acesteia. Cred şi mi-as dori ca astfel de sesiuni să se desfasoare în continuare deoarece tinerii au nevoie de informaţii cât mai diversificate şi doar aşa am putea măcar diminua discriminarea de orice fel. Mulţumesc organizatorilor şi tuturor participanţilor la acest proiect şi aşa cum spuneam la încheierea fiecărei sesiuni "nu renunţaţi la sex, renunţaţi la riscuri".

 • Quick link: #post409

   

  cooolllllllllllllllllllllllllllll♥!♥!!♥♥♥

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.