• webbie webbie

  Quick link: #post287

   

  In drum spre Brasov, citeam o carte, printre altele face referire si la viata de cuplu... ceea ce mi-a atras atentia a fost relatarea unui episod din activitatea papei Ioan Paul al  doilea... Calatoria in Olanda marcata de contestari anticlericale violente, chiar si din partea credinciosilor.

  El nu s-a lasat intimidat. Li s-a adresat celor prezenti zicand: ” Dati-mi voie sa va vorbesc deschis. Evanghelia ne arata un Christos exigent care vrea casatoria indivizibila prin natura sa, care condamna adulterul. Christos nu a fost indulgent in privinta iubirii conjugale, a avorturilor, a relatiilor sexuale inainte si in afara casatoriei, a relatiilor homosexuale”.

  Fiind un bun crestin, nu de putine ori am avut mustrari de constiinta, in acest sens impunandu-mi la un moment dat sa nu ma intalnesc cu baieti, imi pierdusem orice urma de nadejde.

  Incepusem sa ma aventurez in relatii hetero, poate si de dragul parintilor care isi doresc sa ma vada intr-o astfel de ipostaza... dar toate aceste probleme s-au sfarsit la un moment dat, in forte mare masura din cauza mea. Ma gandeam ce e de facut in continuare? Eram oarecum impacat ca familia m-a vazut in preajma unei femei.

  Dupa ce am fost depistat seropozitiv imi imaginam ca acesta este sfarsitul meu, ca astfel am fost pedepsit de Dumnezeu pentru greselile pe care le-am facut in timp.

  Aceasta suparare care m-a marcat o perioada de timp s-a sfarsit frumos, gasindu-mi perechea ideala intr-un moment de deruta si neincredere in fortele proprii.

  Astazi, sunt fericit alaturi de persoana draga, incercam sa trecem impreuna peste greutatile vietii, cu bune si rele.

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.