• Mirel Tase Mirel Tase

  Quick link: #post191

  Campania de schimbare a termenului homosexual  

  Alătură-ni-te şi promovează şi tu termenul “homoafectiv”. Chiar dacă vom continua să folosim în continuare termenul “gay”, considerăm adecvată schimbarea în România a cuvântului “homosexual”, cu neologismul “homoafectiv”.

  Este vorba de o iniţiativă prin care se doreşte adoptarea unei noi terminologii de către oamenii de bună credinţă din jurnalismul şi blogging-ul românesc. Astfel, termenii “orientare sexuală”, “heterosexual”, “homosexual” vor fi înlocuiţi cu “orientare afectivă”, “heteroafectiv”, “homoafectiv”.

  A fi om înseamnă mult mai mult decât a face sex. Cu toţii suntem oameni, cu toţii iubim. Indiferent de persoana spre care ne îndreptăm afecţiunea, cu toţii avem dreptul moral de a iubi.

  De la iniţiativă, la campanie. Despre iniţiativa utilizării noilor termeni s-a scris de curând în cadrul revistei online Angelicuss. Însă iniţiativa propriu zisă trebuie transformată în campanie. O campanie poate fi susţinută numai de comunitatea LGBT din România, per ansamblu.

  Ce înseamnă termenul “homoafectiv”? Deşi anumite persoane cu acces la wikipedia, ediţia în limba română, au cenzurat paginile prin care terminologia era explicată, puteţi citi mai jos textele prin care sunt explicaţi termenii:

  Orientare afectivă
  Orientarea afectivă se referă la înclinaţia sufletească a unei persoane de a stabili o legătură umană romantică faţă de un partener de gen opus ori de acelaşi gen.
  Sintagma orientare afectivă se substituie vechii expresii orientare sexuală. Spre deosebire de vechea expresie, care cataloga relaţiile umane intime strict conform criteriului sexual, sintagma orientarea afectivă înglobează în semnificaţia sa latura sufletească stabilită în cadrul relaţiilor umane de parteneriat familial. Termenul orientare afectivă face referire, în mod prioritar, la legătura sufletească spre care tinde, pe care o creează şi pe care o consolidează un om faţă de persoana iubită, comuniunea fizică fiind un fenomen subsidiar comuniunii sufleteşti.
  Orientarea afectivă poate fi orientare heteroafectivă sau orientare homoafectivă.

  Homoafectiv
  Homoafectiv – persoană a cărei orientarea afectivă determină atracţia sufletească şi sexuală faţă de un partener de acelaşi gen.
  Termenul homoafectiv este un neologism care înlocuieşte cuvântul homosexual. Spre deosebire de vechiul termen, care cataloga relaţiile umane intime strict conform criteriului sexual, cuvântul homoafectiv înglobează în semnificaţia sa latura sufletească stabilită în cadrul relaţiilor umane de parteneriat familial. Termenul homoafectiv face referire, în mod prioritar, la intimitatea sufletească dintre două persoane de acelaşi gen, intimitatea fizică fiind un fenomen subsidiar.

  Heteroafectiv
  Heteroafectiv – persoana a cărei orientarea afectivă determină atracţia sufletească şi sexuală faţă de un partener de gen opus.
  Termenul heteroafectiv este un neologism care înlocuieşte cuvântul heterosexual. Spre deosebire de vechiul termen, care cataloga relaţiile umane intime strict conform criteriului sexual, cuvântul heteroafectiv înglobează în semnificaţia sa latura sufletească stabilită în cadrul relaţiilor umane de parteneriat familial. Termenul heteroafectiv face referire, în mod prioritar, la intimitatea sufletească dintre două persoane de gen opus, intimitatea fizică fiind un fenomen subsidiar.

 • testtest testtest

  Quick link: #post228

   

  mda ciudat

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Grup de Discutii!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.