Shigella

Shigella

Enciclopedia ITS
12 Iunie 2011, 19:51
1642 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Fii primul utilizator care considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

 Aceata este o infectie cauzata de o bacterie, cauzand crampe stomacale serioase si diaree. Shigella poate fi transmisa cu usurinta de la o persoana la alta prin rimming (contact sexual oral-anal) si prin contactul cu pielea contaminata incluzand zonele de incheietura piciorului, testicule si penis.

Shigella poate de asemenea fi transmisa prin fecale contaminate, mancare si apa. Persoanele infectate cu HIV sunt mult mai predispuse la complicatii de la infectii cu Shigella. Alti paraziti contactabili prin sex oral-anal ce provoaca diaree si dureri stomacale sunt: giardia, ameoba si cryptosporidium, precum si Hepatita Virala A. Shigella poate fi tratata cu antibiotice.

Spalarea intensa a mainilor si a zonelor genitale inainte si dupa sex pot ajuta la prevenirea infectarii cu shigella si a altor infectii, precum si utilizarea unei bariere (un dreptunghi decupat dintr-un prezervativ, sau o bucata de celofan sau nylon de impachetat) pentru activitatile oral-anale.

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.