Paduchi si Raie

Paduchi si Raie

Enciclopedia ITS
8 Iunie 2011, 14:34
1970 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Fii primul utilizator care considera articolul interesant, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Paduchii sunt paraziti foarte mici care se ataseaza de firele de par pubian si musca pielea din imprejurul acestora. Raia e provocata de paraziti care intra pe sub piele si isi depun ouale acolo, de cele mai multe ori in regiunea genitala.

Ambii paraziti cauzeaza mancarime extrema. Ambii paraziti sunt transmisi de la o persoana la alta in timpul actului sexual, insa pot fi transmisi si prin contactul cu haine, rufarie de pat sau prosoape folosite si atinse de o persoana infectata. Exista atat medicamente disponibile in farmacii cat si creme pe baza de reteta disponibile pentru a scapa de paduchi si de raie. Acestea trebuiesc folosite conform indicatiilor doctorului.

De asemenea este necesara spalarea repetata a hainelor, a rufelor de pat, a prosoapelor in apa fierbinte pentru a evita reinfectarea. Hainele ce nu pot fi spalate (cum ar fi jachetele de piele) ar trebui pastrate si sigilate in pungi si saci de plastic pentru cel putin 72 de ore.

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

  • Anonim Anonim 31 Decembrie 2013, 13:41 Am vazut pe un sait cum igiena personala duce la disparitia paduchilor si a raielor. Oamenii aceia sunt idioti.
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.