Infecții LGV

 Infecții LGV

Enciclopedia ITS
9 Februarie 2012, 17:08
1843 persoane au vazut acest articol inaintea ta
2 utilizatori considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

Infectia cu transmitere sexuala lymphogranuloma venereum (LGV) este prezenta pentru a ramane, concluzie data de un editorial aparut in editia din mai 2009 a Sexually Transmitted Infections.

In 2004 un grup de infectii LGV au fost raportate in randul barbatilor gay HIV-pozitivi din Olanda. Din acel moment infectia s-a raspandit in multe regiuni ale lumii industrializate. Din surse neoficiale, multi dintre barbatii HIV-pozitivi diagnosticati cu LGV au fost coinfectati cu virusul hepatitei C.

Editorialul este acompaniat de cateva articole care aduc informatii referitoare la epidemia LGV aflata in desfasurare in randul barbatilor gay.

Articolele includ o descriere a 13 cazuri de infectie aparute in Londra care au inclus ulcere genitale si sindromul inghinal.

De asemenea in jurnal este inclus un articol care examineaza incidenta LGV in randul barbatilor gay din Marea Britanie. Au fost examinate peste 4800 probe de la nivelul uretrei si 6700 de la nivelul rectului. Acest lucru a aratat ca aproximativ 1% dintre barbatii gay aveau infectie rectala cu LGV, si doar 0,1% dintre barbati aveau infectie uretrala. Aproape toate aceste cazuri au fost simptomatice.

Intr-un alt articol, investigatori din Italia au furnizat informatii despre 13 cazuri de infectie diagnosticate in tara intre 2006 si 2008. Toate cazurile, in afara de trei, au implicat infectia rectala. Primilor trei pacienti diagnosticati cu infectie le-au aparut simptomele dupa ce au practicat sex neprotejat in strainatate, incluzand Europa nordica, centrul epidemiei curente. Insa, investigatorii au mai raportat si transmiteri ulterioare ale infectiei in Italia. Aproximativ doua treimi dintre cazurile de LGV raportate in Italia au fost la barbatii gay HIV-pozitivi.

Exista in continuare un numar de intrebari fara raspuns legate de epidemia LGV la barbatii gay HIV-pozitivi. De exemplu, modalitatea exacta de transmitere este neclara, si nici nu a fost stabilit cu certitudine de ce majoritatea infectiilor au fost la nivel rectal. Un motiv posibil ar putea fi ca transmiterea ei este legata de practici sexuale cum ar fi fistingul sau utilizarea jucariilor sexuale, in special in timpul sexului in grup. Cazurile anterioare de infectie au inclus un grup de barbati care participasera la o petrecere de fisting in Roterdam.

Cazurile de LGV au afectat in mod disproportional barbatii gay HIV-pozitivi. Autorii investigatiilor au avansat doua posibile explicatii pentru acest fapt: HIV ii face pe indivizi sa fie mai vulnerabili la infectie; sau infectia s-a raspandit in retele sexuale ale barbatilor gay HIV-pozitivi. Investigatiile epidemiologice despre infectie furnizate de un numar de tari par sa favorizeze ultima explicatie.

Autorii subliniaza ca indivizii cu simptome ale infectiei, sau la care ea este suspectata, ar trebui sa beneficieze de teste pentru diagnostic corespunzatoare. Cazurile confirmate sau suspectate trebuie tratate cu doxiciclina timp de 21 zile. [<-- Click aici pentru detalii]

”Tinand cont de intrebarile clinice si epidemiologice fara raspuns, se pare ca LGV se afla aici pentru a ramane – cel putin deocamdata”, au concluzionat autorii.

Articol tradus de catre Asociatia SENS POZITIV, cu acordul Organizatiei NAM, articolul original se gaseste aici.
;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.