Zilele curcubeului, Iaşi-Bacău-Suceava, ediţia a IV-a

Zilele curcubeului, Iaşi-Bacău-Suceava, ediţia a IV-a coordonator.iasi coordonator.iasi

Activitate, 31 Iulie 2012, 22:00
1692 persoane au vazut acest eveniment
un utilizator va participa, Ce parere ai despre acest eveniment?

;
 

„Să gândim global, să acționăm local”

Pentru al 3-lea an consecutiv, la Iaşi, diversitatea LGBT este sărbătorită în cadrul Festivalului cultural „Zilele curcubeului”. Evenimentul inițiat de Carmen Artenie în 2005 (7-8 decembrie), a fost gândit pentru comunitatea LGBT din Iaşi. Prima ediţie a cuprins diferite activități cultural-educative: workshop-uri, dezbateri, o expoziție de artă, un gay party, la care au participat reprezentanți ai comunităților LGBT din Iași, București și Chișinău. Începând cu 2010, Grupul de inițiativă suntgay.ro Iași a reluat tradiția „Zilelor curcubeului”, extinzând aria de cuprindere la mai multe orașe din Regiunea Nord-Est (Iași, Bacău și Suceava).

Anul acesta, cea de-a IV-a ediţie a „Zilelor curcubeului” se subscrie Festivalului naţional al comunităţilor LGBT din România, care celebrează în mai multe oraşe din România cultura şi aspiraţiile persoanelor LGBT din România pentru solidaritate, acceptare deplină şi o viaţă sănătoasă şi responsabilă.

Programul ediţiei curente se desfăşoară la Iaşi, Bacău şi Suceava şi cuprinde întâlniri comunitare, sesiuni de testare gratuită („Luna sănătăţii” – IA ŞI fă un test (gratuit), 1-31 mai 2012), ateliere tematice („Simboluri LGBT”, „Fii isteţ. Foloseşte prezervativul!”, „Despre proactivitate”, „Tehnici de negociere”, Iaşi – 9-10 iunie 2012), workshop-urile „Comunitatea mea, comunitatea ta” – întâlniri cu membri ai comunităţii gay din Bacău (16-17 iunie 2012) şi din Suceava (28-29 iulie 2012), precum şi participarea la proiectul Parteneriat transnaţional pentru accesul la învăţământul superior şi politici antidiscriminare, implementat de Liga Studenților din Universitatea „Petre Andrei” din Iași şi Alianța Studenților de la Universitatea de Stat din Republica Moldova (Chișinău).

Noutăţi aici.

Adresa:
Iasi, judetul Iasi, Romania
www.suntgay.ro

;
 

Participanti

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.